1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 500 g rimmat fläskkött i bit, ex rökt fläsk, eller kassler i större bitar(fläsklägg om man så vill). 72z"/> 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 500 g rimmat fläskkött i bit, ex rökt fläsk, eller kassler i större bitar(fläsklägg om man så vill)
Ingredienser600g nötkött av högrev2 msk smör½ dl vatten1 tsk salt1 ½ krm svartpeppar3 msk vetemjöl4-6 dl rödvin2 ½ dl köttbuljong av tärning1msk tomatpuré½ tsk torkad timjan2 st krossade vitlöksklyftor1 lagerblad10 st skalade steklökar200g skivade färska champinjoner100g rimmat fläsk alt tärnat baconInstruktionerSkär köttet i bitar och bryn med smör i en stekpanna, salta och peppra. 600g nötkött av högrev
Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk
Boeuf Bourguignon4-5 portioner Boeuf BourguignonIngredienser600g nötkött av högrev, ytterlår eller fransyska2 msk smör½ dl vatten1 tsk salt1 ½ krm svartpeppar3 msk vetemjöl4-6 dl rödvin2 ½ dl köttbuljong av tärning1msk tomatpuré½ tsk torkad timjan2 st krossade vitlöksklyftor1 lagerblad10 st skalade steklökar200g skivade färska champinjoner100g rimmat fläsk alt tärnat baconInstruktionerSkär köttet i bitar och bryn med smör i en stekpanna, salta och peppra. 600g nötkött av högrev