Rimmat nötkött recept

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Lapskojs Gammaldags Engelsk

Lapskojs Gammaldags Engelsk

Koka upp nötköttet och skumma väl. 7-8 hg Nötkött (gärna högrev som ger bra smak) benfritt i tärningar. Rimmat sidfläsk i bitar5-6 hg
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 500 g rimmat fläskkött i bit, ex rökt fläsk, eller kassler i större bitar(fläsklägg om man så vill). 72z"/> 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 500 g rimmat fläskkött i bit, ex rökt fläsk, eller kassler i större bitar(fläsklägg om man så vill)
Högrevsrulle!

Högrevsrulle!

Högrev är ju nötkött och anses kanske inte vara den ädlaste detaljen på nötet men blir mer och mer populärt i grillkretsar
Fransk Boeuf Bourguignon

Fransk Boeuf Bourguignon

Ingredienser600g nötkött av högrev2 msk smör½ dl vatten1 tsk salt1 ½ krm svartpeppar3 msk vetemjöl4-6 dl rödvin2 ½ dl köttbuljong av tärning1msk tomatpuré½ tsk torkad timjan2 st krossade vitlöksklyftor1 lagerblad10 st skalade steklökar200g skivade färska champinjoner100g rimmat fläsk alt tärnat baconInstruktionerSkär köttet i bitar och bryn med smör i en stekpanna, salta och peppra. 600g nötkött av högrev
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boeuf Bourguignon4-5 portioner Boeuf BourguignonIngredienser600g nötkött av högrev, ytterlår eller fransyska2 msk smör½ dl vatten1 tsk salt1 ½ krm svartpeppar3 msk vetemjöl4-6 dl rödvin2 ½ dl köttbuljong av tärning1msk tomatpuré½ tsk torkad timjan2 st krossade vitlöksklyftor1 lagerblad10 st skalade steklökar200g skivade färska champinjoner100g rimmat fläsk alt tärnat baconInstruktionerSkär köttet i bitar och bryn med smör i en stekpanna, salta och peppra. 600g nötkött av högrev

Fläsk i kantarelltoppad älggryta

100 g rimmat fläsk i bit.  Skär älgköttet i 3 centimeter stora bitar. Ta bort svålen från fläsket och skär det i centimeterstora bitar
Boeuf Bourguignon på fläsklägg

Boeuf Bourguignon på fläsklägg

Man brukar oftast använda högrev till denna rätt, men vi köpte fläsklägg på Gårtsbutik Thuresson och testade då att använda dessa istället för nötkött
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Helst i bit som rimmat sidfläsk. Helst i bit som rimmat sidfläsk. 1,2 kg nötkött skuret i ca 4 cm kuber. 1,2 kg nötkött skuret i ca 4 cm kuber

Lapskojs

Lapskojs - potatismos med strimlat rimmatnötkött och lite färsk persilja. mat , recept , lapskojs , salta biten , rimmat oxkött , oxkött , husmanskost

Bennys Lappkojs

Salta biten är kokt rimmatnötkött på burk. Tillagning. Skala potatisen, skär i stora bitar och koka mjuk

Grundsåser, hjälpsåser och specialsåser

Serveras till stekar av nötkött, kalv-, lamm- och magert fläskkött samt. Recepten till grundsåserna är tagna ur Svenskt husmoderslexicon, tryckt 1956