Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. 1 rimmat fläsklägg. 2 kvistar mejram
Smaka av med salt, peppar, ingefära, timjan och mejram. mejram. 500 g ärter gula 400 g fläsk rimmat, i bit 1 st gul lök 1. 5 l vatten salt, svartpeppar ingefära timjan mejram Servera med
½ tsk mejram. Småländsk/Skånsk ärtsoppa i lergryta (till en 3-liters gryta)3 dl gula ärtor1 gul lök½ tsk mejram1 tsk timjan1 liter vatten½ kg rimmad sidfläskLägg ärtorna i blöt över natten med2 tsk salt/liter vatten
2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan)
Lägg i morot, lök med två nejlikor instuckna, samt lagerblad och timjan, mejram eller kyndel. 12 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1timjan, mejram eller kyndel. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
eller rimmat sidfläsk. 750 g blandfärs eller lammfärs1 gul lök1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk oregano eller mejram4 msk tomatpuré2 dl av buljongen eller torrt vitt vin, eller en blandning6 skivor bacon eller rimmat sidfläskHacka lök och blanda med kött, kryddor och puré. 2 msk oregano eller mejram
Lägg sedan i hela biten fläsk, grovhackad gul lök, buljongtärning och någon tsk timjan eller mejram. 6 dl torra ärtor (500g)2 liter vatten1 3/4 liter vatten1-2 buljongtärningar2 gula lökarMejram eller timjan efter smak1 lagerbladSalt250 g rimmat sid- eller bogfläskLägg ärterna i blöt i osaltat vatten över natten
Tillsätt pepparkorn, mejram, timjan och eventuellt 4 hela nejlikofrön. 1 tsk mejram. 5 dl gula ärtor 3 l vatten 400 g rimmad bog 1 st gul lök 1 st morot 1 tsk timjan 1 tsk mejram 4 hela nejlikofrön 4 msk skånsk senap 5 hela pepparkorn