Rimmat mejram recept

Ärtsoppa med rimmat fläsk

Ärtsoppa med rimmat fläsk

800 gr rimmat fläsk, skivat. 4 tsk mejram. 800 gr rimmat fläsk, skivat. 4 tsk mejram. Det sprider sig härliga dofter i köket när ärtsoppan kokar
Ärtsoppa med rimmat fläsk

Ärtsoppa med rimmat fläsk

Smaka av med mer timjan eller mejram och ev salt. 500 g rimmat fläskkött i bit. 2 tsk timjan eller mejram
Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. 1 rimmat fläsklägg. 2 kvistar mejram
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Smaka av och koka upp ärtsoppan med kryddor som timjan, vitpeppar, mejram och salt. 250 g rimmat sidfläsk. 1 tsk torkad mejram
Ärtsoppa med fläsk i tryckkokare

Ärtsoppa med fläsk i tryckkokare

mejram). 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar. 6 port. 500 g gula ärter. 15-18 dl vatten + vatten till blötläggning
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Smaka av med salt, peppar, ingefära, timjan och mejram. mejram. 500 g ärter gula 400 g fläsk rimmat, i bit 1 st gul lök 1. 5 l vatten salt, svartpeppar ingefära timjan mejram Servera med
Skånsk/Småländsk ärtsoppa.

Skånsk/Småländsk ärtsoppa.

½ tsk mejram. Småländsk/Skånsk ärtsoppa i lergryta    (till en 3-liters gryta)3 dl gula ärtor1 gul lök½ tsk mejram1 tsk timjan1 liter vatten½ kg rimmad sidfläskLägg ärtorna i blöt över natten med2 tsk salt/liter vatten
Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa med fläsk

Tillsätt pepparkorn, mejram, timjan och nejlikofrön. 1 tsk mejram. 1 tsk mejram. Ärtsoppa med fläsk. 4 port. 5 dl gula ärtor
Ärtsoppa med fläsklägg

Ärtsoppa med fläsklägg

2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan)
Ärtsoppa med fläsklägg

Ärtsoppa med fläsklägg

mer timjan, mejram samt en klyftad gul lök (valfritt). lite mejram. 1 rimmat fläsklägg med ben, ca 1,5 kg. 2 tsk mejram (valfritt)
Ärtsoppa extra allt

Ärtsoppa extra allt

Lägg i morot, lök med två nejlikor instuckna, samt lagerblad och timjan, mejram eller kyndel. 12 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1timjan, mejram eller kyndel. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
Kålpudding med sydländsk touch

Kålpudding med sydländsk touch

eller rimmat sidfläsk. 750 g blandfärs eller lammfärs1 gul lök1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk oregano eller mejram4 msk tomatpuré2 dl av buljongen eller torrt vitt vin, eller en blandning6 skivor bacon eller rimmat sidfläskHacka lök och blanda med kött, kryddor och puré. 2 msk oregano eller mejram
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Lägg sedan i hela biten fläsk, grovhackad gul lök, buljongtärning och någon tsk timjan eller mejram. 6 dl torra ärtor (500g)2 liter vatten1 3/4 liter vatten1-2 buljongtärningar2 gula lökarMejram eller timjan efter smak1 lagerbladSalt250 g rimmat sid- eller bogfläskLägg ärterna i blöt i osaltat vatten över natten
Per Morbergs ärtsoppa med fläsk

Per Morbergs ärtsoppa med fläsk

500 g gula ärtor (6 dl)2 morötter4 gula lökar400 g rimmad fläskbog, i bit15 vitpepparkorn3 tsk timjan3 lagerblad2 tsk mejramSalt och nymalen pepparFärsk timjan till garneringDag 1. Tillsätt 2 tsk timjan, 1 lagerblad och 2 tsk mejram. 2 tsk mejram
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Klassiska ingredienser är, gula ärtor, kokt fläskkött, lök och kryddor (vanligen peppar, senap, timjan och mejram)
Ärtsoppa på klassiskt vis

Ärtsoppa på klassiskt vis

Tillsätt pepparkorn, mejram, timjan och eventuellt 4 hela nejlikofrön. 1 tsk mejram. 5 dl gula ärtor 3 l vatten 400 g rimmad bog 1 st gul lök 1 st morot 1 tsk timjan 1 tsk mejram 4 hela nejlikofrön 4 msk skånsk senap 5 hela pepparkorn