Ugnsstekt rimmad Fläsklägg 1 nätad Fläsklägg på ½ kilo 2 msk finhackad Timjan Nymald Vitpeppar 2 Morötter 1 gul Lök 2 msk Smör Ta bort nätet från läggen och skär ett rutmönster i svålen
fräs löken och vitlöken i olivoljan och vänd ner tomatpuren. Vitlökscremen. 1msk Olivolja1st Röd lök, finhackad1msk Tomatpure2st Vitlöksklyftor, finhackade200g Krossade tomater med chili1dl Chilisås4msk Smoked ribs glace2msk Brun farinHavssaltTabasco, några droppar efter egen smak2dl nävar bladspenatVitlökscreme. 2dl Grekisk yoghurt2st Vitlöksklyftor, pressade2msk Olivolja1msk RödvinsvinägerHavssaltSåhär kan man göra. 2st Vitlök. 2st Vitlök
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
Blanda ihop med vitlök, olja, vinäger. Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 2 Smält smör i en kastrull och stek löken mjuk utan att få färg. 3 gula lökar, strimlad. 5 vitlöksklyfta, pressad. 500 g rimmat fläsk