Rimmat kött recept

Rimmad torskryggfilé

Rimmad torskryggfilé

Lägg in fisken mitt i ugnen och låt gå till fiskköttet ser färdigt ut, fisken ska precis ha vitnat i köttet
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Lite av köttets kokspad. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta
Helstekt rimmat sidfläsk

Helstekt rimmat sidfläsk

Nästa gång ska jag se hur köttet blir om man låter det stå inne lite längre. Men man behöver ju inte bara steka skivor eller använda det i carbonara - man kan ju såklart också helsteka sidfläsket även om det redan är rimmat
Rimmade revben

Rimmade revben

Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen
Rimmad torskrygg med blomkålspuré

Rimmad torskrygg med blomkålspuré

Detta görs för att få ett fastare kött som inte går sönder så lätt. Rimmad torskrygg med gott skinksmul och blomkålspuré
Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Lägg torskryggen i en ugnssäker smord form, krydda med salt och citronpeppar Baka på 150 grader tills köttet är vitt och fast
Rimmad Fläsklägg med Rotmos LCHF

Rimmad Fläsklägg med Rotmos LCHF

Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt. Den fick koka riktigt länge, så köttet lossnade från benet
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Lågtempstekt rimmat sidfläsk med en härligt krämig tomatpasta

Lågtempstekt rimmat sidfläsk med en härligt krämig tomatpasta

Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Lite av köttets kokspad. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta
Rimmat lammkött med rotmos

Rimmat lammkött med rotmos

Rimmatlammkött md rotmosJag blev rädd för att verka löjlig när jag skrev så detaljerat om något som "alla" känner till
Rimmat och vilt!

Rimmat och vilt!

) Nej, det han gör är rimmar kött på kors och tvärs. Han lägger det ena efter det andra i salta bad och helst så ger han köttbitarna även en spruta innan de blötläggs