Dels så är hela familjen dunderförtjust i rätten, dels är det ett av mina mest lästa och klickade inlägg (hoppas ni testar/testat och också är lika förtjusta som vi)
Salt behövs inte då fläsklägget är rimmat. Även fast jag inte äter bröd och spannmål tittar jag gärna på dessa bröder när de bakar och lagar mat för de ger mig en hel del idéer
hel. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Ca 1 kg rimmatfläsklägg eller hel karré
Lägg fläskläggen i en gryta tillsammans med äppelklyftor, lökbitar och lagerblad. När fläskläggen är kokt, lyft upp det i en ugnsform och pensla på rejält med bbq-sås
Låt det hela koka upp. Putsa av fläskläggen. Stick några hela nejlikor i löken och lägg den i grytan. Lägg fläskläggen i en gryta och häll på så mycket vatten att det precis täcker
Lägg ner ett heltfläsklägg í grytan och täck med vatten. Jag tog ett helt paket med torkade ärtor, la dem i blöt över natten och klämde ner allt i en Crock-Pot