Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 4 Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. 500 g rimmatfläsk
Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. stekt fläsk. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stekt fläsk
Vänd på sidfläsket morgon och kväll i 3 dygn. Nu är det klart 500 gr sidfläsk. Använd salt utan jod om du tänker röka köttet annars får du en besk bismak
Lägg fläsket i en gryta och slå på vatten. Ta ur fläsket med en hålslev och spola av det. 800 gr rimmatfläsk, skivat. Koka upp 3 liter nytt vatten och lägg i fläsket. 800 gr rimmatfläsk, skivat
Skär fläsket i bitar och stek. Låt fläsket rinna av. Tillsätt fläsket när det är klart. Häll äggblandningen över fläsk- och grönsaksblandningen i stekpannan och låt steka i några minuter
Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Skiva det rimmade fläsket och stek i het panna. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna