3 msk vit balsamvinäger. LAXEN. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Gnid in den med honung. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen
Tillsätt skalad hackad rödlök och balsamvinäger. 1 msk balsamvinäger. 1 msk balsamvinäger. Mums. Kvällens fiskrätt lagades utifrån detta recept, och det blev verkligen en hit
Rimmat Fläsk från Siljan’s Chark. Syrlig Vitkål ½ liter strimlad Ekologisk Vitkål ½ Äpple 2 msk Smör 2 msk Ekologiskt Kokosfett 2 tsk Vit Balsamvinäger från Saltå Kvarn 1 msk hackad Persilja 1 msk hackad Gräslök Havssalt och nymald Vitpeppar Bryn smör och kokosfett lätt, häll i vitkålen och låt fräsa i tio minuter
En annan höjdare är senapsdressad brysselkål, här i sällskap med god korv men den passar lika bra till skinka, eller varför inte långsambakat, rimmat sidfläsk
Idag fick det bli stekt torskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstekt broccoli samt rödlök som jag reducerat ned med lite balsamvinäger, hade kvar lite vitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med lite persilja
1 tsk vit balsamvinäger. 150 g rimmat sidfläsk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g jordärtskockor 400 g mjölig potatis 2 vitlöksklyftor 3 dl Arla® ekologisk lantmjölk 1 färsk rosmarinkvist 1 tsk vit balsamvinäger 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g rimmat sidfläsk 150 g höstkantareller 8 steklökar 3- 4 svenska röda äpplen 2 tsk rårörsocker 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt färsk färsk timjan