Rimmat balsamvinäger recept

Rimmad lax med goda tillbehör

Rimmad lax med goda tillbehör

3 msk vit balsamvinäger. LAXEN. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Gnid in den med honung. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen
Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

1 msk balsamvinäger. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Lamm med kantarellsås

Lamm med kantarellsås

balsamvinäger. 100g rimmat, tärnat sidfläsk 2 finhackade scahlottenlökar 200 g färska kantareller 1 msk smör 1 msk farinsocker 2 msk balsamvinäger 1 hönsbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 2 msk grädde sojakulör 2 tsk maizena Gör såhär. Tillsätt farinsocker, balsamvinäger,smulad buljongtärning, grädde, sojakulör och vatten och låt det koka 3-5 min. 100g rimmat. 2 msk balsamvinäger
Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

1 msk balsamvinäger. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Syrlig Vitkål till Korv och Fläsk

Syrlig Vitkål till Korv och Fläsk

Rimmat Fläsk från Siljan’s Chark. Syrlig Vitkål ½ liter strimlad Ekologisk Vitkål ½ Äpple 2 msk Smör 2 msk Ekologiskt Kokosfett 2 tsk Vit Balsamvinäger från Saltå Kvarn 1 msk hackad Persilja 1 msk hackad Gräslök Havssalt och nymald Vitpeppar Bryn smör och kokosfett lätt, häll i vitkålen och låt fräsa i tio minuter
Grillad hängmörad biff med ugnsbakad sötpotatis, svamp och balsamaioli – perfekt helglyx

Grillad hängmörad biff med ugnsbakad sötpotatis, svamp och balsamaioli – perfekt helglyx

rimmat sidfläsk. Aioli, balsamvinäger och sötpotatis blir en superbra kombination. vit balsamvinäger. 6 personer Ingredienser Grillad hängmörad biff 800 g hängmörad biff 1 msk rapsolja 2 msk sumak 2 tsk flingsalt 2 krm nymald svartpeppar Sötpotatis 1 kilo sötpotatis 2 rödlökar 200 g champinjoner eller kantareller 2 vitlöksklyftor 140 g rimmat sidfläsk 3 msk rapsolja 1 tsk rosmarin 1 tsk timjan 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Balsamaioli, ca 3 dl 1 ägg 1 msk dijonsenap 2 msk vit balsamvinäger 3 dl rapsolja 2 vitlöksklyftor 1 krm salt 1 krm nymald svartpeppar Garnering crema di balsamico timjan
Smörstekt torskfilé med palsternackspuré

Smörstekt torskfilé med palsternackspuré

Idag fick det bli stekt torskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstekt broccoli samt rödlök som jag reducerat ned med lite balsamvinäger, hade kvar lite vitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med lite persilja
Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

1 tsk vit balsamvinäger. 150 g rimmat sidfläsk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g jordärtskockor 400 g mjölig potatis 2 vitlöksklyftor 3 dl Arla® ekologisk lantmjölk 1 färsk rosmarinkvist 1 tsk vit balsamvinäger 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g rimmat sidfläsk 150 g höstkantareller 8 steklökar 3- 4 svenska röda äpplen 2 tsk rårörsocker 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt färsk färsk timjan
Stekt Fläsk med Löksås

Stekt Fläsk med Löksås

Den här såsen är förstås lika god till vanligt färskt eller rimmat sidfläsk också, om Du inte vill marinera det