Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av ananas, röda äpplen, mango, vanilj och apelsin. Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns
Chokladtryffelterrine med apelsinmarinerade jordgubbar. Den här mäktiga terrinen är en favorit ur Allt om Mat, som får friskt och härligt sällskap av jordgubbar i apelsinmarinad
Knappt en liter vatten 75 g brun farin 35 g salt skal från en apelsin två bamsiga vitlöksklyftor, ordentligt tilltryckta en kanelstång en halverad torkad citron ankfett från kok av skrov och en del från tidigare kok
Marinad till fläskött rapsolja honung färsk chili finrivet skal av apelsin, citron eller lime 1. Nu har vi laddat frysen med det godaste grisköttet som går att få
Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås
St Clement’s rimmar där med ”oranges and lemons”, vilket har gjort att den intet ont anande helige Clemens numera förknippas med syrliga citrusdrinkar och saftiga apelsinkakor
Jag smaksatte min med färsk riven ingefära och apelsin. Riv skalet från en halv apelsin. Blanda apelsin och ingefära med ett ägg och några matskedar sötstark grov senap
Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås
Valnötter och kanderad apelsin till topping. Toppa eventuellt med lite valnötter och kanderad apelsin. Ni som har följt bloggen ett tag, vet att jag redan i somras kom på idén att göra sötpotatisglass av fryst, bakad sötpotatis