Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Servera med de rostade rotfrukterna och senapssåsen. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull eller gryta
Istället så blev det massor med krossade rotfrukter över, så man kan lika gärna halvera mängden. Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull
Koka upp buljongen och lägg i rotfrukter och lök. Servera medoxbringa och riven pepparrot. Sila buljongen och spara den till potatisen och till serveringen av oxbringan
Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmadoxbringa, lite buljong och iskall mjölk. Häll vattnet från potatisen och häll över dem till grytan med kålrot och morötter
Jag kokade en rimmadoxbringa för ett tag sedan och serverade med rotmos och senapssås. Resterna av oxbringan hamnade i frysen tillsammans med det smakrika kokspadet
Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
Dela rotfrukterna i bitar. Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Skär sedan upp det i tunna skivor, lägg det på en ugnsplåt, slå över lite av kokvattnet, täck med folie och värm i ugnen