Rimmad oxbringa med rotfrukter recept

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

10 2 1/2 kg rimmadoxbringa 2 gula lökar 2 morötter 2 lagerblad 8 pepparkorn Rotfrukter 1 kg rotselleri 1 kg potatis 5 morötter 500 g kålrot 10 knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita) Persiljesås 2 krukor persilja 5 dl vatten 2 vitlöksklyftor 1 msk konc kycklingfond 3 stjärnanis 2 dl crème fraiche färskpressad citronjuice salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

Skala och skölj rotfrukterna och skär dem i jämnstora bitar. Servera den skivade oxbringanmed rofrukterna och en klick pepparrotsfraiche
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Istället så blev det massor med krossade rotfrukter över, så man kan lika gärna halvera mängden. Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Servera oxbringanmed kokt potatis eller medrotfrukterna samt pepparrotssåsen. skiva oxbringan tunt och lägg upp på fat
Oxbringa med pepparrot

Oxbringa med pepparrot

Koka upp buljongen och lägg i rotfrukter och lök. Servera medoxbringa och riven pepparrot. Sila buljongen och spara den till potatisen och till serveringen av oxbringan
Rotmos

Rotmos

Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmadoxbringa, lite buljong och iskall mjölk. Häll vattnet från potatisen och häll över dem till grytan med kålrot och morötter
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Ett tips är att lägga på oxbringa, fläsklägg eller fläskkorv eller vad du ska ha rotmoset till ovanpå rotfrukter och potatis
Soppa med rimmad oxbringa och rotfrukter

Soppa med rimmad oxbringa och rotfrukter

Jag kokade en rimmadoxbringa för ett tag sedan och serverade med rotmos och senapssås. Resterna av oxbringan hamnade i frysen tillsammans med det smakrika kokspadet
Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Mina damer och herrar låt mig presentera – rimmadoxbringamed pepparrotssås och rostade rotfrukter. Rostade rotfrukter
Senapspanerad rimmad oxbringa med rotmos

Senapspanerad rimmad oxbringa med rotmos

Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
Rimmad oxbringa med rotmos

Rimmad oxbringa med rotmos

Dela rotfrukterna i bitar. Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Skär sedan upp det i tunna skivor, lägg det på en ugnsplåt, slå över lite av kokvattnet, täck med folie och värm i ugnen