Lägg potatis och rofrukter i botten, skeda över den nyskummade skyn, lägg på några skivor bräck högrev på varje tallrik och garnera med en skiva rostad palsternackan och en nypa ärtskott
1,2 kg högrev - mitt kom från Lövsta Kött250 g rimmat fläsk2 medelstora, gula lökar4 vitlöksklyftor1 burk krossade tomater + ½ burk vatten25 g soltorkade tomater - obs torra, inte inlagda i olja2 stora röda paprikor1 liten, mild chilifrukt1 dl tomatpuré3/4 dl mörk oxfond2 kanelstänger1 - 2 lagerblad1 msk rå kakao - eller åtminstone riktigt mörk och fyllig dito(en skvätt portvin)smör/olja/ghi till stekning - jag använde en blandning av rapsolja och ghiPutsa och skär köttet i stora tärningar, ta bort svålen på fläsket och skär även det i bitar. 1,2 kg högrev
1 kg Scan högrev. Gör så här. 1. Skär köttet i mindre bitar. Skär bort synligt fett och senor. 2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar
500-600 g högrev (el märgpipa el bog). Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna. Grovhacka löken och bryn även den tillsammans med pressad vitlök och gurkmeja
Min Tourtiére är med svamp, fläsk och högrev. 800 g kött (högrev el liknande). Jag har också funderat en del på Julia et Julie den senaste tiden, eller, fransk mat i allmänhet och Boeuf Bourgignon i synnerhet är något jag tänker på rätt ofta
Men ta gärna fransyska istället för högrev, så mycket bättre kött alltså. Boeuf Bourguignonne, 5 port800 g högrev1 msk smör och rapsoljasalt, peppar1,5 msk vetemjölca 1/4 dl vatten1 lagerblad1 krossad vitlöksklyfta1 dl köttbuljong av tärning3,5 dl rött vin1/2 msk tomatpuré100 g rimmat sidfläsk100 g små, färska champinjoner, med roten borttagen12 gula, små steklökar1 msk smör1. 800 g högrev
Jag tänkte skriva några rader om Högrev idag och det är det som ni ser på bilderna. Högrev är ju nötkött och anses kanske inte vara den ädlaste detaljen på nötet men blir mer och mer populärt i grillkretsar
En bit högrev utsågs som försöksbit, högrev är en bra köttbit att välja när man ska mala köttfärs själv för att göra just hamburgare, och innan rökningen så rimmadeshögreven 1 timme. 500 g högrev i bit. / Anki och Håkan 500 g högrev i bit
1 kg högrev utan ben skuren i kuber, ca 3 cm. Mat/Food 1 kg högrev utan ben skuren i kuber,. Alice B. Toklas (t v) och Gertrude Stein i sin salong 1923