Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet och strö över finhackad persilja. Värm skivad kassler i lite buljong smaksatt med örter, t ex persilja
Servera med finhackad persilja över. Finhackad persilja. Ca 1 kg rimmat fläsklägg eller hel karré. Koka upp vatten och låt läggen/karrén sjuda med lök, lagerblad, morötter och skumma av
Rör i smör efter smak och garnera med hackad persilja eller persiljekvistar. spadet från fläskläggen. Värm fläskläggen innan du serverar den med rotmos och några olika sorters senap
Häromdagen när vi handlade på ICA så hade de extrapris på ekologisk fläsklägg (rimmad) och jag blev så grymt sugen på det och rotmos, så det fick det bli idag
Lägg fläskläggen i en djup kastrull och täck med vatten. Servera rotmoset med stekt morot, bakad kålrot, råmarinerad kålrot och fläsklägg i buljong samt senap
En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Ska koka en fläsklägg med ben senare i veckan, så får jag mer material till kommande soppor. Strö över den hackade persiljan och lägg i en klick pepparrotscrème
Smaka av med salt och peppar och lite hackad färsk persilja. 1 bouquet garni (1 bit purjolök, timjan, persilja och lagerblad). 300 g rimmadfläsklägg på ben. 500 g torkade gula ärter 1 persiljerot 1 gul lök 4-5 kryddnejlikor 2 lagerblad 1 bouquet garni (1 bit purjolök, timjan, persilja och lagerblad) 300 g rimmadfläsklägg på ben 150 g rimmat fläsk 150 g varmrökt fläsk med svål salt och svartpeppar från kvarn