Rimmadfläsklägg är en både god och billig del på grisen. Det var första gången jag lagat till en fläsklägg i ugn, resultatet blev väldigt mört och gott
Under tiden skär du löken, purjon och moroten i bitar och tar fram kryddorna. Skölj av den rimmadefläskläggen och lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skölj fläskläggen. )Kokt fläsklägg1 kg rimmadfläsklägg (utan ben - men köp helst med ben och lägg på lite på vikten - du får godare buljong då)2 morötter1 gul lök1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkornSkala morötter och lök och dela i mindre bitar. Mittimaten med Jojje 1 kg rimmadfläsklägg
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
2 kg rimmadfläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot. 700 g kålrot 1 morot 6 potatisar salt vitpeppar, från kvarn 0,5 tsk malen ingefära fläskspad 2 msk smör valfri senap till servering
Skala moroten och löken, skär dem i mindre bitar och lägg ner dem i grytan. Värm fläskläggen innan den serveras med moset och flera olika sorters senap