Rimmadfläsklägg är en både god och billig del på grisen. Det var första gången jag lagat till en fläsklägg i ugn, resultatet blev väldigt mört och gott
Det är det Tyska namnet på rimmadfläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Fläsklägg är ett väldigt bra exempel på god, näringsrik Svensk Husmanskost
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala moroten och löken, skär dem i mindre bitar och lägg ner dem i grytan. Värm fläskläggen innan den serveras med moset och flera olika sorters senap