Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt. Det är det Tyska namnet på rimmadfläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut
Som jag skrivit tidigare så finns det två sätt att göra på när man kokar helt kött. Skölj av den rimmadefläskläggen och lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Lägg fläskläggen i en gryta och mätt upp hur mycket vatten som behövs för att precis täcka köttet. Kokt rimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos
Häromdagen när vi handlade på ICA så hade de extrapris på ekologisk fläsklägg (rimmad) och jag blev så grymt sugen på det och rotmos, så det fick det bli idag
Sedan tar man upp köttet, häller av spadet (sparar det) och stöter grönsakerna med en potatisstöt. Lägg i grönsaker (om man inte vill ha löken med i rotmoset, lägg den överst, för att lätt kunna ta bort den) fläsklägg och kryddor i crock-poten