Rimmad fläsklägg kött recept

Rimmad Fläsklägg med Rotmos LCHF

Rimmad Fläsklägg med Rotmos LCHF

Smaken på griskött kan ibland vara lite syrlig och oangenäm, särskilt om det kommer från en galt. Det är det Tyska namnet på rimmadfläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut
Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Rimmad fläsklägg med ostigt mos med surkål

Som jag skrivit tidigare så finns det två sätt att göra på när man kokar helt kött. Skölj av den rimmadefläskläggen och lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Lägg fläskläggen i en gryta och mätt upp hur mycket vatten som behövs för att precis täcka köttet. Kokt rimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos
Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ungsbakade fläsklägg med surkål

rimmadefläsklägg. Kör i ugn på 125-150 grader ett par timmar tills köttet lossnar lätt från benet. Ordineras vid kalla vinterdagar

Ugnsstekta fläsklägg

Efter fem timmar i ugnen och sakta stekning behöver man inte ens tugga köttet, det bara smälter i munnen
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Ta bort svålen och skär köttet i bitar eller skivor. rimmat fläsklägg. Tillsätt smör och späd med kokspad från köttet till lagom konsistens
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Köttet är klart när det lossnar lätt från benet. Värm fläskläggen innan den serveras med moset och flera olika sorters senap
Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Häromdagen när vi handlade på ICA så hade de extrapris på ekologisk fläsklägg (rimmad) och jag blev så grymt sugen på det och rotmos, så det fick det bli idag
Fläsklägg med hemlagat rotmos

Fläsklägg med hemlagat rotmos

Koka upp vatten och tillsätt salt (inge salt om du använder rimmad lägg. Lägg i köttet och koka upp. Färsk fläsklägg
Fläsklägg rökt med ekved

Fläsklägg rökt med ekved

det är inte så mycket kött på dem). Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Skölj köttet i kallt vatten. spadet från fläskläggen. Servera moset med fläskläggen och olika sorters senap
Fläsklägg på franskt vis

Fläsklägg på franskt vis

Fläskläggen är klar när köttet lossnar från benet. Koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter
Fläsklägg med rotmos i crock-pot (slow cooker)

Fläsklägg med rotmos i crock-pot (slow cooker)

Sedan tar man upp köttet, häller av spadet (sparar det) och stöter grönsakerna med en potatisstöt. Lägg i grönsaker (om man inte vill ha löken med i rotmoset, lägg den överst, för att lätt kunna ta bort den) fläsklägg och kryddor i crock-poten