Under tiden som köttet kokar så skär du av skalet på kålroten och skär den i bitar. Skölj av den rimmadefläskläggen och lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
2 kg rimmadfläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot. 700 g kålrot 1 morot 6 potatisar salt vitpeppar, från kvarn 0,5 tsk malen ingefära fläskspad 2 msk smör valfri senap till servering
Koka upp vatten och tillsätt salt (inge salt om du använder rimmad lägg. Lägg kålrot, och morötter i en gryta och häll på vatten tills det knappt täcker
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet och strö över finhackad persilja. Koka kålrot och morot i lättsaltat vatten ca 20 min. 1-1½ kg Scan Piggham rimmadfläsklägg med ben. 500 g kålrot, skalad i bitar