Lägg ner ett helt fläsklägg í grytan och täck med vatten. Jag tog ett helt paket med torkade ärtor, la dem i blöt över natten och klämde ner allt i en Crock-Pot
Tillsätt sedan fläskköttet, här passar det bra med både fläsklägg, eller revben, eller något annat gott fläskkött på ben, gärna en rimmad bit för extra smak
Blötlägg ärtorna över natten i en bunke med cirka 2 liter vatten. Häll av vattnet från ärtorna och skölj dem hastigt, häll upp dem i en stor gryta och tillsätt nytt vatten så det täcker, cirka 2-3 liter och knappt 1 msk salt. 300 g rimmadfläsklägg på ben. 500 g torkade gula ärter 1 persiljerot 1 gul lök 4-5 kryddnejlikor 2 lagerblad 1 bouquet garni (1 bit purjolök, timjan, persilja och lagerblad) 300 g rimmadfläsklägg på ben 150 g rimmat fläsk 150 g varmrökt fläsk med svål salt och svartpeppar från kvarn
Soppan ska vara härligt buljongig och få fin smak av fläsklägget som kokar med. Fläsklägget får vänta fram till servering då det skivas och läggs på ett fat
Låt vattnet åter komma i kok, häll i ärtorna och smula ner buljongen. Jo dels så har ärtorna fått sällskap av morötter och dels så har en hel bit fläsklägg med ben fått koka 1 timme på egen hand, innan ärtorna sedan har fått släppas loss i buljongen som bildats när köttbiten kokt. 1 rimmadfläsklägg med ben. 500 g gula ärtor, läggs i blöt minst 12 timmar innan soppan ska kokas. Sjud ärtorna i 1 timme utan lock, kolla så de är mjuka. 1 rimmadfläsklägg med ben. 500 g gula ärtor, läggs i blöt minst 12 timmar innan soppan ska kokas
Tillsätt köttet när ärtorna har kokat en timme. Ingredienser500 gram gula ärtor, torkade300 gram fläsklägg, rimmat, eller bogfläsk1,5 l vatten2 st gul lök(ar)1 tsk timjan1 tsk mejram1 dl purjolök(ar), skivad2 st grönsaksbuljongtärning(ar)1 skiva ingefära, färsk (salt)Lägg ärtorna i blöt dagen innan, minst 10 timmer behöver dom i vattnet. Häll av vattnet och fyll på nytt (1,5 liter) koka upp ärtor, nytt vatten och en buljongtärning. Koka ärtorna tills de är mjuka, ca 1,5 timme. 500 gram gula ärtor. 300 gram fläsklägg
Ta bort skinnet och benet från fläskläggen. Skölj ärtorna och plocka bort de fula. går utmärkt att frysa)3 paket á 500 g torkade gula ärtor6 gula lökar800 g rimmat sidfläsk i bit2 rimmadefläskläggartimjan3 höns buljongtärningar4,5 liter vattenCrepes25 g smält smör2 ½ dl mjöl6 dl mjölk3 ägglite saltSå här gör man. Lägg ärtorna i blöt 6 - 12 timmar. 500 g torkade gula ärtor. 2 rimmad
Ned med dom gula ärtorna som badat hela natten i saltat vatten,och så skär jag fläskläggen i små bitar och tillsätter,lägger tillbaka benen också (ja inte mina ben utan grisens)
Blötlägg ärtorna över natten, med saltet. Skölj ärtorna under rinnande kallt vatten. Lägg i ärtorna, löken, kryddorna, 2 l vatten och fläskläggen. 6 dl gula ärtor. 500 gram benfri rimmadfläsklägg
ca 500 g rimmadfläsklägg eller rimmat sidfläsk. 1 kg gula ärtor. Sätt ugnen på 100°. Hacka löken och häll alla ingredienser i en djup ugnssäker gryta (lergryta eller järngryta), sätt in grytan med lock i mitten av ugnen på kvällen
Det rimmade fläsket kan användas till både pasta carbonara, stekt i skivor till potatis och lökssås, eller som fyllning i kroppkakor, eller som pålägg på pizza och varma mackor