Riktigt saftiga lussekatter recept

saftiga och riktigt goda lussekatter

saftiga och riktigt goda lussekatter

Det kan väl knappast finnas något godare än nybakta lussekatter och ett glas mjölk. Det här med att vi inte hann med lussekatterna under helgen gjorde att jag idag vid 16-tiden drog igång storbak med Aramis. Lussekatter ca 30 st. Baka sedan ut sina lussekatter/sniglar/gubbar ja vad du nu känner för, lägg på en plåt med bakplåtspapper, sätt i russin och låt jäsa i 30 minuter till
Riktigt saftiga lussekatter

Riktigt saftiga lussekatter

Idag har jag och Amanda bakat riktiga goda och saftigalussekatter. Eftersom jag inte tycker att russinen är någon höjdare i lussekatterna så valde jag att byta ut dem mot andra godsaker
Saftiga, saffranssmakande lussebullar/lussekatter!

Saftiga, saffranssmakande lussebullar/lussekatter!

Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin)  i degen

Riktiga lussekatter

Jag använder alltid kesella i degen för då blir bullarna saftigare och inte så torra. Fyrkantiga lussebullar i all ära men jag måste ändå göra några riktiga kusar

Saftiga lussekatter

För att få dom riktigtsaftiga ska man använda sig av mycket smör (gärna riktigt smör. Riktigt bra är det
Saftiga lussekatter

Saftiga lussekatter

Jag kommer ge mina tips för riktigtsaftiga och smakrika lussekatter i det här inlägget och så klart mitt bästa recept på lussekatter
Saftig saffranskaka i långpanna

Saftig saffranskaka i långpanna

Jag har letat rätt länge efter ett riktigt bra recept på en saffranskaka som inte blir torr, inte kompakt, inte smaklös, inte smulig osv…
Glutenfria lussekatter

Glutenfria lussekatter

Det är min första jul som glutenintolerant och det ska bli riktigt spännande att experimentera fram glutenfria recept på alla mina julfavoriter
Underbara lussekatter!

Underbara lussekatter!

Och skippa kvargen - hemligheten bakom riktigtsaftiga lussebullar är att inte göra degen för torr. Det bakades surdegsbröd, pepparkaksdeg, saffransfudge med pistagenötter, tryffel med calvadoscreme & chili, rocky road och fantastiska lussekatter
Lussekatter (LCHF)

Lussekatter (LCHF)

Lussekatterna fick tummen upp av Algot (som i och för sig tycker om allt jag bakar) och jag tyckte också att de blev riktigt goda
Lussekatter

Lussekatter

kesella då det ger saftigare och riktigt fluffiga bullar. -) utan blandar ner det rumsvarmt, ger saftigare bullar
Gyllene lussekatter

Gyllene lussekatter

Detta receptet kommer ursprungligen från Allt om mat men jag har ändrat lite, bland annat så smälter jag inte smöret utan låter det vara rumsvarmt, lussebullarna blir då riktigtsaftiga och goda
Lussekatter med kesella

Lussekatter med kesella

Rulla ut till tunna längder och forma lussekatter. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt
Lussebullar, saftiga & goda

Lussebullar, saftiga & goda

De jäser upp riktigt mycket och blir simsalabim jämna, fluffiga och fina efter gräddning. Skär av en bit deg för varje lussekatt och rulla/dra ut så det blir en remsa som du sedan rullar ihop åt vardera håll i varje kant – till klassiska lussekatter
Lussekatter med bakprotein (LCHF)

Lussekatter med bakprotein (LCHF)

Den här gången använde jag bakprotein i degen och lussekatterna blev riktigt fluffiga och fina. Se till att blötlägga russinen i varma vatten några minuter innan du stoppar den i degen, på så sätt blir russinet saftiga och inte hårda
Lussekatter

Lussekatter

Jag har alltid haft som tradition att baka lussekatter till jul, och har oftast fått beställningar från släktingar på mina saftiga lussebullar