Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor. Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina
De här tekakorna är riktigtgoda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och godatekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Det bästa är att det smakar riktigt gott, är både luftigt och lite saftigt. Tekakorna går alldeles utmärkt att köra några sekunder på högsta effekt i micron, för att få den där nygräddade känslan, om brödet ”torrat till sig”
Vad passar bättre till frukost en lördagmorgon än nygräddade tekakor. Pensla tekakorna med ägg. Platta till tekakorna med handen, ca 1 cm tjocka, och lägg dem på bakplåt. Riktigtgoda 25g smör
Kul att han tyckte om dem och jag riktigt hörde hur man mumsade i örat på mig. Efter en kvart ringde mobilen, det var M som ville berätta att tekakorna var jätte jättegoda
Dessa tekakor blev riktigtgoda, både jäst och bakpulver gör att de blev härligt lätta och luftiga, tror även att manitoba cream mjölet bidrog till detta
Måste väl erkänna att det här med att baka bröd inte riktigt är min grej, ofta blir det hårda små saker som kommer ut ur ugnen och inte sådär mjuka och goda som brödet man köper i affären