Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Mandel Ricottakaka. Om man inte gillar alltför söta bakverk är detta kakan för dig. Kakan smakar milt av citron och får en mjuk och len smak av ricotta
En saftig och god kaka, med fyllning av vad som fanns hemma helt enkelt. Blev en lyckad kombination. Det är superenkelt att använda Odenses nya chokladknappar när man bakar
Lägg en ricottakaka på salladen och servera. Här kommer förrätt nummer två, ett recept från recept. nu. Fast nja, jag vet inte om det var en förrätt eller en efterrätt, faktiskt
Ricottakaka. Kakan. Sätt ugnen på 175°. Använd en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter, men kolla först att formen inte läcker genom att hälla vatten i den
Lägg mjöl, socker och apelsinskal i en mixer eller matberedare och starta mixern. Klicka ner 1 msk margarin åt gången och mixa väl innan nästa matsked tillsätts, tills allt margarin är inarbetat i mjölet
Ricottakaka med moroteller "Mormors kaka" som den även kallas. Nyttigare än många andra desserter. 3 ½ dl socker250 g Ricotta2 ägg100 g kokt morot½ dl olivolja2 ½ dl vetemjöl3 msk kakao2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerSmör och mjöl till formen och färska bär till garneringenVispa socker och ägg till en créme, tillsätt ricotta och blanda väl