Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Pressa ner vitlöken i ricottakrämen och rör om. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan (den ska inte kokas), blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs
Börja med att pressa vitlöken och stek i smör på medelhög värme. Finhacka spenaten och lägg i en skål, tillsätt ricottan, muskotnöten, salt och peppar, smaka av och krydda på mer ifall det behövs
Skölj spenaten och stek den tillsammans med vitlöken i smör och en skvätt olivolja i ett par minuter tills spenaten ”krymper” kläm därefter ut överflödig vätska från spenaten med händerna eller med två skedar
Blanda ricotta, parmesan, soltorkad tomat, vitlök och. Ricotta som fyllning är en favorit, den är krämig och len och soltorkad tomat ger en god smak som passar ihop med den milda ricottan
Skala och finhacka vitlöken. Blanda spenaten med ricotta- ost och crème fraiche. vitlöksklyftor. Fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar
Servera med riven parmesan och en rejäl klick ricotta på toppen. Till 2-3 portioner1 fpk färsk tagliatellemycket olivolja och lite smör att steka i1 vitlöksklyfta0,5 gul lök0,5 liten chilifrukt100 g god salami (jag använde en italiensk lantsalami)pinjenötter70 g spenat0,5 dl vitt vin0,5 burk lätt soltorkade körsbärstomaterparmesanricottaHacka lök och vitlök. 1 vitlöksklyfta