Ribs recept

BBQ Ribs American Style (grundrecept)

BBQ Ribs American Style (grundrecept)

Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Ugnsbakade ribs, grönsaker och skruvad potatis

Ugnsbakade ribs, grönsaker och skruvad potatis

Jag älskar revben - Ribs. Tunna revben - Ribs i ugnen. I hel rad tunna revben-Ribs. Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen
Lågtempererade ribs

Lågtempererade ribs

1. Blanda kryddorna i en skål. Massera in hälften av. kryddblandningen i köttet. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen, 125° i 3 tim
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Ja, nu blev det ribs i röken igen. Totalt stod ribsen inne sex timmar (rena rama snabbmaten. Till ribsen blev det nudelsallad, det är det lite suddiga som syns i förgrunden på bilden nedan
Grillade ribs

Grillade ribs

1. Skär isär revbenen i mindre bitar och lägg dem på en plåt eller form och gnid in dem med rub. Låt ligga ett dygn i kylskåp
Sötkryddiga ribs med bakad potatis

Sötkryddiga ribs med bakad potatis

Servera till nystekta ribs, rostad majs och rödkålslaw. Putsa kambenen fria från hinnor och lägg dem i en stor kastrull
Tunna ribs med ingefärsglaze

Tunna ribs med ingefärsglaze

2 tunna revbensspjäll ca 800-1000g vardera. 1 dl god olivolja. 1 dl havssalt. 10 svartpepparkorn. 4 lagerblad
Spare ribs El Bulli-style

Spare ribs El Bulli-style

4 ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll) 1 1/2 msk salt ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan) ca 2 1/2 dl vatten rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort) ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Muddy Ribs (& Waters)

Muddy Ribs (& Waters)

Jag köpte tjocka revbensspjäll på mitt favorit ställe, MatDax som jag tror att jag har nämnt tidigare hehe, och i söndags om någonsin var det en ritkigt bra dag för muddy ribs
Oumph "ribs"

Oumph "ribs"

Ingredienser Portioner. 6-8 bufféportioner Marinad 1 riven vitlöksklyfta 1/2 dl ketchup 1/2 dl valfri senap 1/2 dl ljus sirap 1/2 dl japansk soja 1 msk riven ingefära 1 msk finrivet apelsinskal 1 tsk chilipulver 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Oumph 2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites) 2 msk rapsolja Lägg till i inköpslistan
Sticky ribs

Sticky ribs

Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - sticky ribs. Sticky ribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)
Barbecue Ribs

Barbecue Ribs

Grill köttet i ugn på 200° i cirka 30 minuter. Blanda ihop ingredienser till såsen i en kastrull and småkoka i cirka 10 minuter eller tills alla smaker är väl blandade