Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Visst var det revben vi åt igår. Jag säger bara sticky. Till revbenen hade vi ostgratinerade delikatesspotatis samt lite plockgrönsaker, så som gurk- och morotsstavar, paprikabitar, oliver, cornichons och så hyvlade jag upp resterna av en bit parmesan
Men det är ju inte riktigt lika gott utan den där ”sticky” känslan. Nu körde vi ribs i vår slowcooker, om du inte har en slowcooker och vill göra i ugnen så kan du kolla in detta receptet istället
Vänd revbenen ett par gånger och ös med såsen. Stickyribs. Stickysåsen. Gnid in kambenen och ställ i kylen (får gärna stå en timme eller två…) Blanda allt till stickysåsen och låt bubbla på medelhög värme i ca 15-20 minuter
grillade förkokta tjocka revben och en mustig BBQ-sås smaksatt med bl. Förkokade revbensspjäll. Ibland får man bara totalt nog av sallad, grönsaker och nyttigheter
Grilla revbenen när glöden är perfekt och pensla då och då med den överblivna marinaden. Pensla på revbenen och låt de ligga i marinaden i ca 20minuter. 15 minuter för revbenen att gå klart