Revben sticky ribs recept

Sticky bbq ribs

Sticky bbq ribs

Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Sticky ribs

Sticky ribs

Vilket Olof också gjorde, när han åt upp alla de här revbenen SJÄLV. Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - stickyribs
Sticky ribs

Sticky ribs

Visst var det revben vi åt igår. Jag säger bara sticky. Till revbenen hade vi ostgratinerade delikatesspotatis samt lite plockgrönsaker, så som gurk- och morotsstavar, paprikabitar, oliver, cornichons och så hyvlade jag upp resterna av en bit parmesan
Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

Men det är ju inte riktigt lika gott utan den där ”sticky” känslan. Nu körde vi ribs i vår slowcooker, om du inte har en slowcooker och vill göra i ugnen så kan du kolla in detta receptet istället
Stenåldersmat

Stenåldersmat

Vänd revbenen ett par gånger och ös med såsen. Stickyribs. Stickysåsen. Gnid in kambenen och ställ i kylen (får gärna stå en timme eller två…) Blanda allt till stickysåsen och låt bubbla på medelhög värme i ca 15-20 minuter
Sticky Ribs (revbensspjäll)

Sticky Ribs (revbensspjäll)

Men lite bakning och dessa utsökta revbensspjäll kommer jag ändå försöka få till. Gillar du revbensspjäll är dessa ett stort Måste
Sticky Ribs & whiskey-BBQ-sås

Sticky Ribs & whiskey-BBQ-sås

grillade förkokta tjocka revben och en mustig BBQ-sås smaksatt med bl. Förkokade revbensspjäll. Ibland får man bara totalt nog av sallad, grönsaker och nyttigheter
Sticky ribs by Leila

Sticky ribs by Leila

Lägg ribsen på en ugnsplåt och pensla med glazen. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1,5h. 1½ kg spareribs

Sticky ribs

Grilla revbenen över svag värme tills de har fått fin färg runt om. Gör under tiden sticky bbq-marinaden