Revben rödvin recept

Revben med rödvin och kanel

Revben med rödvin och kanel

Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida. Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål
Ragù alla Napoletana

Ragù alla Napoletana

500 (600) g revben, fläsk, tjocka och delade. 1 dl rödvin. Rör om och låt allt sjuda minst 2 timmar med locket på, tills köttet är mört eller revbenen nästan lossnat från benen, och att tomatsåsen blivit till en slät sås. 500 (600) g revben, fläsk, tjocka och delade. 1 dl rödvin
Officiellt invigd

Officiellt invigd

Häll av buljongen av revbenen och spar den till såsbas (reducera, tillsätt lite rödvin, grädde och soya
Rödvinskokta Revbensspjäll

Rödvinskokta Revbensspjäll

tjocka revbensspjäll. Tillsätt rödvin, soja, kryddor och salt. Lyft upp revbenen med en tång och lägg i en plastpåse

Sideribs med Glögglaze

På ett julbord ska det finnas revben. rödvinsvinäger efter smak. Vanligtvis brukar man ha tjocka revben, men varför inte prova en ny variant
Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!

Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!

Men, som du skriver, att koka kött med ben först är klokt, kycklingklubbor, revben, och fläskarre med ben, bästa resultat, sedan glaze…
Grillpremiär?

Grillpremiär?

Efter att potatispommes och rotsakspommes var klara fick kycklingben och bitar av revben sig en fin grillyta
Revbenspjäll m smak av kanel, soja & rödvin

Revbenspjäll m smak av kanel, soja & rödvin

 Dessa revbenspjäll hade vi på julbordet. De fick en god smak av kanel, soja och rödvin.   Revbenspjällm smak av kanel, soja & rödvin6-8pers 1 kg tjocka revben3 msk tamarisoja1 tsk kanel1 msk flytande honung2 tsk salt1 tsk svartpeppar1 dl rödvinsmör Smöra en ugnsform och lägg i spjällen.   1 kg tjocka revben. 1 dl rödvins
Älgfond - version 2.0

Älgfond - version 2.0

De revben som inte innan rostningen riktigt passade i kastrullen rymdes nu med lite marginal. Vill jag göra rödvinsfond så tillsätter jag rödvin medan jag kokar ner fonden
Kokta revbensspjäll på mitt vis

Kokta revbensspjäll på mitt vis

Men här på försommaren tyckte jag att det kändes lite för julinspirerat, så jag tänkte att jag får prova på att använda vanligt rödvin

Tillbaka till sommaren...

Har tillföljd av revbenet på högersida råkat ut för en muskelbristning på väntersida. Helstekt hjortfilé sererad med äppelkompott och chokladdoftande rödvins reduktion Efterrätt

Revben med rödvin och kanel.

Lägg revbenen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg. 1 ½ kg revbensspjäll. 2 dl rödvin

Revben med plommonsås

Blanda rödvin med vatten, lägg i plommonen och den hackade löken, låt det koka upp. Dela på revbenen och bryn dem så de får vacker färg, lägg över dem i en gryta, helst järngryta