Rimmade revbenmedchiliglaze. Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revben och ställa fram tillbehören
Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål. Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida
Lägg revbenen i en ugnsfast form och pensla dem med sirapsblandningen. Garnera med apelsinskivor. Blanda sirap, soja, ingefära, salt, peppar, apelsinskal och finhackad chili
Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Revben ska ätas med händerna och glazen ska vara tjock, lite klibbig och härligt smakrik. Ingefäran ger ännu mer sting, smak och hetta och apelsinen gör revbenen saftiga och delikata
Maten serverades med, Ica chilibea och sallad på ruccula, feta ost,basilika och tomat. Kan verkligen rekommenderas,ett bra alkoholfritt alternativ, som känns sommarfräscht, med inget tillsatt socker
Jag orkade inte stå och yxa isär revbenen - i stället skar jag bort köttet från benen. ) med två andra ingredienser, nämligen rostad, mortlad sechuanpeppar och färsk ingefära