Revben med öl recept

Glazade tunna revbensspjäll

Glazade tunna revbensspjäll

Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka upp en stor kastrull med vatten
Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Trippelgrillade, klibbiga kamben

Trippelgrillade, klibbiga kamben

Det är något magiskt med dessa klibbiga, kryddiga och smakrika kamben. Låt mig bara försäkra er om att jag skulle kunna inta en måltid endast bestående av en stor hög av dessa kamben, och några kalla öl, och vara fullkomligt lycklig
Lite från grillen

Lite från grillen

Bara att ta fram revben från frysen, pensla på lite god goja och pudra på lite kryddor, låta ligga och gona till sej innan det grillades i ugnen
Svingoda Revbensspjäll

Svingoda Revbensspjäll

Gnid spjällen med salt och lägg dem i en ungsform. Ta ut revbenen och skär upp dem. Servera med ex kålsallad, ungsbakade äpplen & lök, bröd, coleslaw eller något annat du gillar
Beef ribs

Beef ribs

För er som inte vet vad beef ribs är för något så är det revben från nöt. Fyll en blomspruta med kall öl
Revbensspjäll med murkelsås

Revbensspjäll med murkelsås

Skölj murklorna och hacka sedan dessa fint. Igår gjorde jag förkokta och ugnsgrillade revbensspjäll, då är det tjocka revbensspjäll jag pratar om och inte spareribs som är tunnare
AMERIKANSKT TEMA PÅ VALBORGSMÄSSOAFTON

AMERIKANSKT TEMA PÅ VALBORGSMÄSSOAFTON

Tjocka revben från Gårdsbutik Thuresson som fick koka i en buljong under flera timmar. Kakan består av en kladdkakebotten, marshmallowfluff blandat med jordnötssmör, karamelliserad mjölkmed jordnötter och tillsist mörk choklad

Statistik: Så äter vi Årets Julbord - Livsmedelsföretagen / Demoskop

Här nedan följer utvalda siffror och läckerheter från pressträffen. K-Märkt Garnisonen, Stockholm - Jens Dolk tänder upp inför Årets Julbord 2014 som Livsmedelsföretagen (LI) traditionsenligt arrangerar för oss som älskar julmat och dyrkar statistik

Intervju med Birger Söderström

Revben av alla sorter, det är ju så gott eller Gött som mina kompisar I Göteborg säger. En av medlemmarna i laget ”Grillgrabbarna” Birger Söderström är denna veckans intervjuoffer

Hälften vunnet

Inte på spannmål, socker och alkohol - utan på grillad majs, glacade revben och frysta ärtor. Den går väldig hand-i-hand med vad beroendeexperter anser att man ska göra