Eftersom vi inte var hemma i onsdags så kollade vi på finalen av Grillmästarna när vi kom hem i torsdags och jag blev lite inspirerad av deras mixed grill tallrikar (grattis Martin föresten även om jag höll på Jimmy som ju faktiskt bor här i Torslanda)
Långkokta, tjocka revben i härlig skysås. Tunt, mört skivat nötkött varvat med potatisskivor och stekt lök som får puttra ihop tillsammans i en god sky av bland annat mörk öl
Pensla revbenenmed glazen. Ta ut långpannan och lyft ur revbensspjällen på en tallrik. T ex Cola-Ribs, som tar sin lilla tid i ugnen, och Pintxos, smårätter man sitter länge och plockar med över ett glas vin eller en öl
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Det är något magiskt med dessa klibbiga, kryddiga och smakrika kamben. Låt mig bara försäkra er om att jag skulle kunna inta en måltid endast bestående av en stor hög av dessa kamben, och några kalla öl, och vara fullkomligt lycklig
Gnid spjällen med salt och lägg dem i en ungsform. Ta ut revbenen och skär upp dem. Servera med ex kålsallad, ungsbakade äpplen & lök, bröd, coleslaw eller något annat du gillar
Nöjd medrevbenen och för att hylla mina förfäders slit, unnar jag mig en kall öl till det rökta. Revbensspjällmed juliga smaker är en tradition för många
Skölj murklorna och hacka sedan dessa fint. Igår gjorde jag förkokta och ugnsgrillade revbensspjäll, då är det tjocka revbensspjäll jag pratar om och inte spareribs som är tunnare
Tjocka revben från Gårdsbutik Thuresson som fick koka i en buljong under flera timmar. Kakan består av en kladdkakebotten, marshmallowfluff blandat med jordnötssmör, karamelliserad mjölkmed jordnötter och tillsist mörk choklad
Här nedan följer utvalda siffror och läckerheter från pressträffen. K-Märkt Garnisonen, Stockholm - Jens Dolk tänder upp inför Årets Julbord 2014 som Livsmedelsföretagen (LI) traditionsenligt arrangerar för oss som älskar julmat och dyrkar statistik
Revben av alla sorter, det är ju så gott eller Gött som mina kompisar I Göteborg säger. En av medlemmarna i laget ”Grillgrabbarna” Birger Söderström är denna veckans intervjuoffer
Inte på spannmål, socker och alkohol - utan på grillad majs, glacade revben och frysta ärtor. Den går väldig hand-i-hand med vad beroendeexperter anser att man ska göra