Revben liquid smoke recept

Revben i Crock-Pot

Revben i Crock-Pot

Slå på LiquidSmoke, äppelcidervinäger och vatten. Lägg i revben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot. Idag testade jag att göra allt från grunden och testade revben i Crock-Pot
Glacerade revben till julig smak

Glacerade revben till julig smak

Slå på LiquidSmoke, äppelcidervinäger och vatten. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Slå på LiquidSmoke och äppelcidervinäger
Juliga revben

Juliga revben

För min del gjorde jag revbenen i crockpoten. 2 kg tjocka revben av fläskkött. 1 msk LiquidSmoke. 2 kg tjocka revben av fläskkött
Revbensspjäll kokta sedan grillade

Revbensspjäll kokta sedan grillade

Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Revbensspjäll som kokas och sedan grillas.

Revbensspjäll som kokas och sedan grillas.

Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
6 timmars revbenspjäll

6 timmars revbenspjäll

Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Spareribs med spetskål och klyftpotatis!

Spareribs med spetskål och klyftpotatis!

1 kg tunna revben. 1 msk liquidsmoke. Dela revbenen i 2 bitar, lägg köttet på ett stort ark ugnsfolie och gnid in med kryddorna, blanda oljan med liquidsmoke och pensla runt om. Häll av spadet och pensla revbenen med glaze, ställ in i ugnen 200 grader i 20 minuter, pensla några gånger under tiden. 1 kg tunna revben. 1 msk liquidsmoke
6 timmars revbenspjäll

6 timmars revbenspjäll

2 kg tjocka revbenspjäll. 13 krm liquidsmoke (om man vill för att få mer rökig smak). 12 kg tjocka revbenspjäll 3 msk senap 1 msk chilipulver 2 krm kajennpeppar 1 msk ingefärapulver 1 vitlöksklyfta 2 msk soja (kinesisk) 1 msk honung 2 msk flingsalt 2 msk paprikapulver 1-2 msk olja 3 krm liquidsmoke (om man vill för att få mer rökig smak)Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste. v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL Skär inte bort allt fett det tränger ner i revbenen och gör dom smakrika och saftigare. Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar
Revben

Revben

Dessa reven kokas i liquidsmoke. Idag ska ni få mitt recept på revben. Hickory revben. Koka upp lagen och lägg i revbenen
Griljerade revben med rödkål, rostad potatis och kall senapssås

Griljerade revben med rödkål, rostad potatis och kall senapssås

)Revbensspjällför förkokning2 kg revben6 liter kokande vatten1 dl koncentrat LiquidSmoke ( Hickory rökextrakt)några lagerbladca 10 vitpepparkorn ( funkar kanon med kryddpeppar också)Obs inget saltkoka upp vattnetlägg i revben och övriga ingredienserlåt koka upp på nyttdra ner värmen så att det bara sjuderlåt sjuda sakta sakta i en timmepå med mössan och ställ hela kastrullen kallt att svalna i sitt spadnågra timmar eller till nästa dag (får inte frysa)ta upp dela i portionsbitar och marineraMarinad till revben1 dl koncentrerad apelsinjuice1 msk soja0. 5 dl Tiger Sauce1 msk rök koncentrat (samma som ovan)2 tsk salt ( himalaya salt för att det är utan tillsatser och godare)2 msk Dijon senap ( min favorit Maille Honey Dijon) zest från 1/2 apelsinsaften från 1 apelsinBlanda samman, lägg i revbenen, låt dra minst en halvtimmelägg upp i en ugnsfast form häll marinaden över (gör inget om det simmar lite) , ringla lite ytterligare honung överGriljera slutligen i 225 grader tills de får fin färg och är lite knäckiga på ytan ( ca 30 min)RödkålRödkål (mellan stort huvud) tunt skivat, använd gärna madolin1 gul lökolivolja1 rivet äpple (gärna Ingrid Marie)nymald Kryddpepparnymald svartpepparnågra hela nejlikorsvartvinbärsjuice2 msk BalsamvinägerhonungStek löken mjuk i olivoljanär den mjuknat tillsätt rödkålen, tillsätt ev mer olivolja och stek långsamt tills den blir glansigtillsätt då, äpple, vinäger, honung, juice och kryddorlägg på lock och sjud på låg värme tills lagom mjuk konsistensKrydda med salt efter smak, Klart
Grymma Vildsvinsribs med guacamole

Grymma Vildsvinsribs med guacamole

Svärfar gillar revbensspjäll så när de kom på besök för ett tag sedan så stod det på menyn. Förkoka revbensspjällen
Smoked baby back ribs

Smoked baby back ribs

Tunna korta revben. Smoked bbq sås. Skär revben i portionsbitar och koka i vatten med klyftor av gullök, peppar och salt i 2-2,5 tim. 2 msk liquidsmoke essence (se bild nedan, ni hittar den på tex ica). 2 msk liquidsmoke essence (se bild nedan, ni hittar den på tex ica)

Spareribs med barbequesås, friterade lökringar, Pimentos de Padrón och coleslaw + vintips

Vill du ha en rökig smak på såsen så smaksätt med rökt olja eller i nödfall liquidsmoke. Spara receptet till på lördag då du kanske har mer tid eller koka revbenen dagen innan (koka i saltat vatten med lök och svartpeppar under lock i 1 1/2 timme) samt gör barbequesåsen. ca 3 kg färska spareribs (tunna revbensspjäll). ca 3 kg färska spareribs (tunna revbensspjäll)