Revben äppeljuice recept

Revben på grillen

Revben på grillen

Revben kan man göra i oändliga varianter på grillen. Börja med att dra av membranet på revbenen. Gnid sen in revbenen i en rub, som du kan blanda själv
Barbequegrillade revben

Barbequegrillade revben

Nu gäller det bara att komma på hur grejorna fungerar, så jag väljer ett rättframt recept på revben från Webers manual
Porter- och sirapsspjäll

Porter- och sirapsspjäll

Gnid in revbenen runt om med salt. Koka ihop porter, soja, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lökklyftor och peppar i en kastrull
Sticky ribs

Sticky ribs

Ta ut revbenen ur foliepaketet, häll av resterande äppeljuice och pensla på marinaden. Vilket Olof också gjorde, när han åt upp alla de här revbenen SJÄLV
Trippelgrillade, klibbiga kamben

Trippelgrillade, klibbiga kamben

1,7 kg kamben (alterntivt tunna revben). 1 dl äppeljuice. 1 dl äppeljuice. Första gången vi (eller rättare sagt min man) grillade dessa kamben var för säkert en månad sedan
Svingoda Revbensspjäll

Svingoda Revbensspjäll

Ta ut revbenen och skär upp dem. ungefär 1,5 kilo revben1 flaska porter eller annan mörk öl (ca. 3 dl)3/4 dl japansk soya1 1/2 dl ljus sirap1/2 tsk chiliflakes1 dl äppeljuice-koncentrat1 gul lök i klyftorsalt & pepparVärm upp ugnen till 175 graderKoka ihop öl, soya, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lök och lite peppar. Receptet kommer ifrån Buffé nr 12 2011 1,5 kilo revben. 1 dl äppeljuice
Revbensspjäll med äppelglaze

Revbensspjäll med äppelglaze

I dag grillade vi kyckling men tidigare i veckan grillade vi tjocka revbensspjäll för första gången i år och vi smaksatte med äpple

Amerikanska revbensspjäll

Häll på äppeljuice så att det täcker köttet. Lägg revbensspjällen på grillen och släng några vitlöksklyftor på de heta kolen
Grillning igen

Grillning igen

Köttet doppades i äppeljuice och rullades sedan i kryddblandningen. Kött i folie med äppeljuice. 100-130 grader) och indirekt grillning då jag skulle grilla tjocka revben som jag inhandlade så fint hos Albert Andersson i Stora saluhallen igår och som jag räknade med skulle ta 3-4 timmar i grillen. 1dl äppeljuice. Då köttet legat på grillen 1 och 1/2 timme var det dags att lägga dessa i foliepaket, innan jag förslöt dem hällde jag över äppeljuice så att köttet skulle koka i detta. 1dl äppeljuice

Spareribs med glaze

1 Börja med att ta bort hinnan på revbensspjällens baksida, detta gör du genom att lossa hinnan med t. När du är klar med detta täcker du revbenen med plast och ställer dem i kyl minst 3 timmar (gärna över natten). 4 När du har fin glöd häller över den glödande kolen över de otända briketterna och placerar revbensspjällen bredvid varandra i grilldelen och stänger locket. 5 Nu gäller det att låt revbenen rökas ostört i ca 1,5 timmar, se till att temperaturen är stabil genom att hålla efter glöden i röklådan & fyll även på med rökflis ifall det behövs. 6 Medan revbenen gottar till sig i grillen, förbereder du moppsåsen genom att blanda 0,5 dl äppelcidervinäger med 2dl äppeljuice och ca 0,5 msk av rubben. 2dl äppeljuice