Renytterfile recept

Renytterfilé med timjanrostade potatisar

Renytterfilé med timjanrostade potatisar

Renytterfilé. Skär bort den vita hinnan från renytterfilén och spara till såskoket. Dela filén i två delar och bryn dem i en blandning av olja och smör
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Mandelpotatis- och palsternackspuré

Mandelpotatis- och palsternackspuré

Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Lägg över i en kastrull och fyll på med kokande lättsaltat vatten

Plankstek med renfilé

1. Sätt ugnen på 275 grader och sätt in lätt inoljade ekplankor ca 10 minuter. Sänk värmen till 225 grader
Borta bra, speciellt i Götlaborg!

Borta bra, speciellt i Götlaborg!

Då var ännu en härlig semester i slutfasen, vi går in på sista skälvande timmarna och vi tänkte avlägga en snabb rapport om hur vi haft det i storstaden på Västkusten

Cornas, Clape 2002

Vi hade bjudit hem några vänner på middag, och ville passa på slå lite på stora trumman vid detta tillfälle

Nyår!

Efter sjukt lång frånvaro i detta forum har jag lovat mig själv att skriva oftare under 2011. Efter en inledning på julhelgen med "mag-rally" var jag inte toksugen att lappa på allt för stort på nyårsafton

Renfilé med havtornssås

Börja med jordärtskockspurén. Skala jordärtskockorna. Sätt in dem i ugnen i 160 graders värme 25-35 minuter

Renskavstoast med karljohanssvamp

Bryn renytterfilén i smör på hög värme i en rymlig stekpanna. När köttet börjar få färg, krydda med salt och peppar