Renskavspanna recept

Renskavspanna med messmör

Renskavspanna med messmör

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Skär svampen i kvartar. Stek lök och svamp i smör & rapsolja i en stor stekpanna, ca 3 minuter
Renskavspanna med rotfrukter & lingon

Renskavspanna med rotfrukter & lingon

Ställ fram renskavspannan direkt på bordet. Ibland vill man laga allt i samma panna, ute i vildmarken kan man alltid använda en stor Morekka över öppen eld, men hemma duger en vanlig stekpanna med höga kanter alldeles utmärkt
Renskavspanna

Renskavspanna

Halvtina renskaven och skär i strimlor. Skala och skär schalottenlöken i mindre bitar. Värm stekpannan och tillsätt smör
Renskavspanna med potatisstomp

Renskavspanna med potatisstomp

500 g renskav0,5 purjolök2,5 dl grädde3 msk messmör2 msk oxfond. svamp tex. kantarellertimjan. 1 msk svartvinbärsgelé1 vitlöksklyfta, pressadsalt & pepparpotatissmörsalladSkölj och skiva purjolöken
Krämig renskavspanna

Krämig renskavspanna

Halvtina renskaven. Strimla purjolöken. Skär svampen i mindre bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolök och svamp och låt det fräsa med en stund under omrörning
Renskavspanna med pasta

Renskavspanna med pasta

En renskavspanna med mycket vitlök och hyvlade gula morötter. Först födelsedagsfika, sedan önskemiddag
Renskavspanna

Renskavspanna

Skala löken och skär den i tunna klyftor. Stek den i smör i en stekpanna på låg värme tills den är mjuk och glansig
Renskavspanna

Renskavspanna

I kväll har vi ätit riktigt snabbmat. Renskavspanna. Mums. Svamp och renskav ger en härlig smak av skog. Renskav eller älg/viltskav finns i frysdisken i smidiga förpackningar
Renskavspanna

Renskavspanna

Skala och skiva löken och moroten. Stek renskavet i en het stekpanna med matfett tills den är tinad och brynt
Renskavspanna med pressad potatis

Renskavspanna med pressad potatis

Stek fryst renskav i matfett i stekpannan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut. Smaksätt med senap, vinbärsgelé, salt och svartpeppar
Renskavspanna med lingonsalsa

Renskavspanna med lingonsalsa

Stek renskavet i en stekpanna med matfett, tills det får fin färg. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Tillsätt lök och svamp i slutet av stek-ningen och låt det fräsa i 3 minuter
Krämig renskavspanna med pasta

Krämig renskavspanna med pasta

1. Tillbehör. Koka upp saltat vatten till pastan. 2. Renskav. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjukt
Lingon- och enbärsketchup

Lingon- och enbärsketchup

Vad mer den kan tänkas passa till i hamburgerväg låter jag vara osagt, men till en renskavspanna fungerar den säkerligen fint
"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 11"

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 11"

Servera vinet 15-17 grader till en renskavspanna med kantareller och grädde, lite rårörda lingon och potatispuré, ett perfekt sätt att få guldkant på vardagen

Renskavspanna med pasta

1. Koka pastan och låt den rinna av genom ett durkslag (välj gärna den mindre och kortare pastasorten penne)
Vild renskavspanna

Vild renskavspanna

Skala och skär löken i klyftor. Stek köttet i smör-&rapsolja i en panna. Lägg ner löken mot slutet och låt den steka med en stund