Renskavsgryta med trattkantareller recept

Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

500 g renskav, fryst 2 msk vetemjöl 3 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 tsk torkad timjan 4 enbär, finhackade 2 gula lökar, delade i grova bitar 3 msk dijonsenap 0,5 rotselleri, skalad och skuren i 2 cm grova bitar 200 g trattkantareller (alt 2 dl torkade trattkantareller, blötlagda) 200 g grönkål, bladen repade från stammen och hackade 0,5 kruka färsk kruspersilja, grovt hackad smör, till stekning rapsolja salt peppar
Renskavsgryta med trattkantareller

Renskavsgryta med trattkantareller

I med löken. Krama ur svampen och i med den. Slå över grädden och i med resten av ingredienserna. 2 nävar torkade trattkantareller. 2 nävar torkade trattkantareller
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Red av grytan med maizenamjöl & smaka av med salt & peppar. 4 dl torkade trattkantareller. Bryn renskaven tills den fått fin färg
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Renskavsgrytamed färska trattkantareller, ja det är inte alls dumt det. Superdupergott med andra ord. Den här är riktigt god och krämig och lyxig med färska kantareller
Renskavsgryta med svamp och lingon

Renskavsgryta med svamp och lingon

 Jag säger tack till grannen för trattkantarellerna och tack till svägerskan för lingonen. Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgrytamed svamp och lingon
Renskavsgryta med blomkålsris

Renskavsgryta med blomkålsris

renskavsgrytamed svamp och enbär. Ganska så mild trots ”speciell” viltsmak och båda barnen åt med god aptit
Underbart god middag med trattisar

Underbart god middag med trattisar

Renskavsgrytan bestod av hackad lök, pressad vitlök, ett paket renskav, massor av trattkantareller, matlagningsgrädde, soja, senap, salt och peppar
Norrländsk renskavsgryta

Norrländsk renskavsgryta

Renskavsgrytamed kantareller i juni. Vad hände med säsongstänket. Vi har gjort slut på alla trattkantareller från frysen nu, men hade kvar en del torkade dito så det fick bli en renskavsgryta nu ändå
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Enklast med en mixerstav med multihackare. trattkantareller eller likn. Vänd runt med resten av fräset. Späd med svampvatten om det ser ut att behövas

Renskavsgryta

stek den med pancettan och löken. Stek renskaven och krydda den med salt och peppar. Servera med kokt potatis (eller potatismos) och lingonsylt

Renskavsgryta från Abisko

Serveras med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos med lingonsylt. ca 2 dl med Shitaké svamp ( eller trattkantareller )
. 5 dl matlagningsgrädde (fungerar jätte bra med laktosfri)

renskavsgryta

Hacka svampen grovt och vänd ner den i grytan tillsammans med grädden. För ett par helger sedan lagade Anders och jag denna renskavsgryta

Renskavssoppa

  Soppornas tid har kommit och förra veckan gjorde jag en riktigt god soppa med renskav, morötter och torkad svamp