Renskavsgryta med svamp recept

Renskavsgryta med svamp och lingon

Renskavsgryta med svamp och lingon

Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgrytamedsvamp och lingon. Tillsätt svampen och låt fräsa med i smöret
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk. Strö över hackad persilja och servera med potatismos och kokta morötter
Aujulays renskavsgryta?

Aujulays renskavsgryta?

Renskav i gräddig sås med bacon. Med bacon i blir det liksom en rökig smak som passar bra till vilt. Vi serverade med mos och lingonchutney
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Stek den otinade strimlade renskaven på medelhög värme i smör tills alla bitar tinat och fått fn färg
Renskavsgryta med messmör

Renskavsgryta med messmör

Med messmör, svamp och timjan blir den här renskavsgrytan en riktigt norrländsk middag, nästan lite höstig
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Lägg i svampen och löken tillsammans med renskaven i pannan. Fräs upp renskaven och smaka av med salt och peppar
Renskavsgryta | Recept från Köket.se

Renskavsgryta | Recept från Köket.se

Smaka av, strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund
Renskavsgryta på norrlandsvis

Renskavsgryta på norrlandsvis

Tillsätt svampen och låt den fräsa med. Jag ligger fortfarande här sjuk och blogginläggen lyser därför med sin frånvaro
Renskavsgryta med kantareller och lingon

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 800 gram renskav 2 msk smör 1 odefinierad kantareller , eller annan svamp efter tillgång 2 dl vispgrädde 5 dl viltbuljong 2 msk messmör 1 tsk timjan 1 odefinierad salt 3 msk rårörda lingon 1 odefinierad peppar Köp receptet
Renskavsgryta med äpplen

Renskavsgryta med äpplen

Tillsätt lök, äpplen och svamp. Servera rätten med ris och överströdd persilja. Tina köttet så det går att skära i bitar
Renskavsgryta med trattkantareller

Renskavsgryta med trattkantareller

Krama ur svampen och i med den. I med löken. Slå över grädden och i med resten av ingredienserna. En gryta som var så god att Love slickade tallriken ren
Per-Eriks renskavsgryta

Per-Eriks renskavsgryta

Blanda ner lök och äpple i stekpannan och låt det fräsa med i några minuter. Låt svampen rinna av ordentligt innan den läggs i pannan
Renskavsgryta med blomkålsris

Renskavsgryta med blomkålsris

renskavsgrytamedsvamp och enbär. Börja med att rensa och förvälla svampen i en stekpanna så att all vätska kokar bort
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund