4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop medkantareller och jordärtskocka. Stek köttet enligt förpackningen i lite olja, ställ åt sidan, Hacka lök och palsternacka stek glansigt i lite olja tillsammans medkantarellerna
Häromkvällen lagade jag i alla fall renskavmedkantareller och hemmagjord lingonsylt. Servera sedan renskavenmed kokt potatis och din hemmagjorda lingonsylt
Renskav äter vi ofta här hemma, men medkantarellerna blev det verkligen det där lilla extra. Bryn renskaven i samma stekpanna, pudra över mjölet och rör runt
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag medrenskav på tallriken
Lunchen hemma hos oss blev därför renskavmedkantareller. Smaka av med salt och peppar. Idag när vi handlade på Coop hade dom färska kantareller som plockats här på orten
Kantarellerna stekte jag i en annan stekpanna, och blandade sedan med köttet. Nåja, hittade i Anna Halléns bok om LCHF mat en rätt medrenskav och zuccinipasta som lät snabb och bra