Renskav med kantareller och lingon recept

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Renskav med kantareller och lingon

Renskav med kantareller och lingon

Lägg i den halvtinade renskavenoch skrapa bort lager efter lager som blir stekt i pannan. Renskav är bland det bästa jag vet när det gäller lite lyxigare vardagsmat
Renskavsgryta med kantareller och lingon

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 800 gram renskav 2 msk smör 1 odefinierad kantareller , eller annan svamp efter tillgång 2 dl vispgrädde 5 dl viltbuljong 2 msk messmör 1 tsk timjan 1 odefinierad salt 3 msk rårörda lingon 1 odefinierad peppar Köp receptet
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

• Lägg i svamp ochrenskavoch låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt. • Smaka av med salt och peppar
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

Servera grytan med ett gott potatismos och rårörda lingon. Stek renskavet i en stekpanna med smör och lägg i grytan allt eftersom det blir klart
Renskavsgryta med svamp och lingon

Renskavsgryta med svamp och lingon

 Jag säger tack till grannen för trattkantarellernaoch tack till svägerskan för lingonen. Eftersom jag hade färska champinjoner lät jag dem gå i en stund innan mina redan förvällda kantareller
Renskav med potatismos á la Micke

Renskav med potatismos á la Micke

Lägg i kantarellerna. Stek lök, bacon ochrenskav. Micke har bytt ut kepsen mot kockmössan under tiden jag är sjukskriven och värken är för stor
Vegansk renskav

Vegansk renskav

Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph ochmed lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag medrenskav på tallriken
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Servera sedan med pressad potatis ochlingonsylt. Fräs upp renskavenoch smaka av med salt och peppar. Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantarelleroch messmör, mycket god