Renskav med grädde recept

2 Spara
Renskav med kantareller och jordärtskockspuré!

Renskav med kantareller och jordärtskockspuré!

Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop med kantareller och jordärtskocka. 1 paket renskav á 240 g. 1 msk enbär grovt krossade. 2,5 dl matlagningsgrädde. Tillsätt enbär, grädde, fond och soja, låt koka upp och lägg i köttet, låt puttra på svag värme 5 minuter, smaka av med salt och peppar. 1 paket renskav á 240 g. 1 msk enbär grovt krossade. 2,5 dl matlagningsgrädde
0 Spara
Renskav med kantareller och lingon

Renskav med kantareller och lingon

Tillsätt renskaven och stek tills den får lite färg. fryst renskav. 500 g fryst renskav7 dl (ca 200 g) färska kantareller1 stor gul lökSmör till stekningSalt och nymalen peppar2 dl vispgräddeFärska lingon och persilja till garneringLåt renskaven tina någon något
2 Spara
Viltsoppa med renskav

Viltsoppa med renskav

Fräs köttet halvtinat i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull
4 Spara
Renskavsgratäng

Renskavsgratäng

Vänd dem med jämna (ca halv minut) mellanrum och dra skavbitar med en gaffel på den stekta sidan. Häll över grädde lite i taget
3 Spara
Älgskavspytt ..

Älgskavspytt ..

Älgskav/renskav eller vildsvinsskav. Låt det bryna med en stund under omrörning. Häll på grädden. Salta, peppra och smaka av med viltkryddan
1 Spara
Viltgryta

Viltgryta

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkelt och gott. Ca 4 port400 g fryst renskav1 liter färska, frysta eller konserverade kantareller2 gula hackade lökar8-10 enbärSalt och vitpeppar2 msk vetemjöl3 dl vatten1 buljongtärning1,5 dl vispgräddeHackad persiljaFräs svampen och ta upp den så länge
0 Spara
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta
Sökförslag och sidor