Renskav kantareller svartvinbärsgelé recept

Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Svartvinbärsgelén har jag fått av min snälla mamma, så gott. Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka
Renskavsgryta | Recept från Köket.se

Renskavsgryta | Recept från Köket.se

Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. 1 Paket djupfryst renskav, 240 g. 100 g kantareller eller champinjoner i skivor. 1 msk svartvinbärsgelé. 1 Paket djupfryst renskav, 240 g 1 st gul lök, hackad 100 g kantareller eller champinjoner i skivor 3 dl vispgrädde 5 st enbär, krossade 1 msk svartvinbärsgelé smör till stekning salt, peppar från kvarn hackad persilja till servering
Älgskavswok med rotselleripuré

Älgskavswok med rotselleripuré

Och visst funkar det lika bra att använda renskav. Lite kantareller hade varit gott i men den är någon här hemma som inte är så förtjust i det

Förvildad renskav

Halvtina renskaven och bryn det i lite smör i en stekpanna. Renskav kan bytas mot älg- eller hjortskav
Norrländsk renskavsgryta

Norrländsk renskavsgryta

Renskavsgryta med kantareller i juni. Tina frysta kantareller/blötlägg torkade kantareller/ ansa och skölj färska kantareller

Kristins renskav

Kantareller. Servera med pressad potatis med en klick smör i samt en god grönsallad och gärna svartvinbärsgelé

Renskav

Tillsätt löken och kantarellerna. Bryn renskaven. 500 g renskav. 1½ dl kantareller. 2 msk svartvinbärsgelé. Skala och hacka löken

Älgskav med lingon och svamp

kantareller. Ris eller potatis är gott till och gärna svartvinbärsgelé också 250 g fryst älgskav eller renskav