Renkött smör recept

Pannkaksrullar med rökt renkött

Pannkaksrullar med rökt renkött

smör till stekning. skivor rökt renkött. Vispa upp äggen till pannkaksmeten och rör ner mjölet och lite av mjölken
Vitkålsgratäng lchf

Vitkålsgratäng lchf

På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Stek löken mjuk i smör och blanda sedan ner vitkålen
Enbärsdoftande renfilé

Enbärsdoftande renfilé

Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det. Bryn smöret i stekpanna, lägg ner renfilén och bryn runt om
Vildsvinsspecial

Vildsvinsspecial

Blanda purjolök, renkött, pumpa med äggstanning. Smält smöret i vätskan. Och baka mitt i ugnen på smörad plåt eller smörpapper i ca
Rensteksknyten

Rensteksknyten

Tärna renköttet och grovriv osten. Fräs lök, pepparfrukt och bacon i smöret i en stekpanna. Blanda fräset med renkött, ost, persilja och ägg
Toast med smak av fjäll och kust

Toast med smak av fjäll och kust

Lägg ner räkorna och det finhackade renköttet i crème fraicheblandningen. 120 g smör. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Calles rårakor

Calles rårakor

Riven Västerbotten, gräddfil och gräslökAnjovis, syrad grädde och rödlökRökt renkött, rabarberchutney, gräddfil och grönkålsstrimlor
Renskavsgryta med kantareller!

Renskavsgryta med kantareller!

Men jag kan lova Er att det var varmt och vi satt i en lappkåta och delade ut rökt renkött till besökare, detta var på sommaren
Suovasskav med mandelpotatismos

Suovasskav med mandelpotatismos

Fräs renköttet i två omgångar (annars sänks temperaturen och köttet blir kokt). Smör att steka med. Ta en stor gryta och stek kantarellerna i lite olivolja och smör
Lappskojs

Lappskojs

Värm renbuljong, smör, lök och renkött i en kastrull. Pressa potatisen och vänd i den varma buljongen med kött, lök och smör