Täck med smörat papper och sedan folie. Torkat och lättrökt renkött med västerbottensost och lingon. Stek rektanglarna i smör runt om tills ytan är knaperstekt
Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det. Bryn smöret i stekpanna, lägg ner renfilén och bryn runt om
Dela renköttet i mindre bitar. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt svartrötterna samt lite mer smör, stek svartrötterna på svag värme tills de är mjuka
Smör att steka med. Började vårens renköttsresa med att göra köttbullar på renfärs. Smör till stekning. Originalreceptet innehåller enbär men jag tog bort dessa när jag gjorde köttbullarna på ren då jag ville känna smaken av renkött
Lägg ner räkorna och det finhackade renköttet i crème fraicheblandningen. 120 g smör. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Tunt och mört renkött. En klick messmör är inte fel även om jag inte har använt det just här. När jag tänker efter så förstår jag nog varför jag sällan lagar renkött
Fräs renköttet i två omgångar (annars sänks temperaturen och köttet blir kokt). Smör att steka med. Ta en stor gryta och stek kantarellerna i lite olivolja och smör