Renkött rotselleri recept

Ren i ugn med vild rödvinssås

 Koka upp mjölken till purén i en rymlig kastrull och lägg ner rotselleribitarna. Vispa rotsellerin till puré med en elvisp och tillsätt 1-1½ dl av den sparade, varma mjölken, lite i taget tills purén fått lagom konsistens. 100 g rotselleri. 800 g rotselleri
Rengulasch med knödel

Rengulasch med knödel

Rengulasch500g renkött i bitar3-4 lökarVattenLagerbladVitpepparkornTimjanSaltPaprikapulver2 morötter (grovrivna)2 persiljerötter eller rotselleri (grovrivna)ÄttikaFinhacka löken och stek den, tillsätt köttet låt det steka med löken litet och häll på vatten så att det täcker köttet. 500g renkött

Pelargoner & Osso buco

Med renkött i stället för kalvlägg. Rotselleri. Renkött. kött, Ren, Vilt Renkött. Själen har längtat efter både kök och vårpyssel

Renwok

6-8 hg grytbitar av renkött. 1 bit rotselleri. Gör i ordning marinaden. Skär därefter köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem i marinaden i 1-2 timmar i kylskåp

Norrlandsbiffar

Lägg en biff i handen och täck med en vikt renköttsskiva. 200 g rotselleri. Skala och strimla rotsakerna