Den gångna veckan har den nationella mat-tema-veckan med temat renkött firats i Finland. Avsikten med temat renkötts-veckan har varit att lyfta fram det smakligt goda, unika och möra egenskaper som denna lappländska råvara består av
På lördagskvällen bjöd vi över grannarna för att fira en nybliven magister och smaka på renköttet. Köpte 15 kilo renkött av en same på Clas Ohlsonparkeringen i Sundsvall i fredags. 50 g rotselleri, fint tärnad. 50 g rotselleri. 50 g rotselleri. 50 g rotselleri
Koka upp mjölken till purén i en rymlig kastrull och lägg ner rotselleribitarna. Vispa rotsellerin till puré med en elvisp och tillsätt 1-1½ dl av den sparade, varma mjölken, lite i taget tills purén fått lagom konsistens. 100 g rotselleri. 800 g rotselleri
Rengulasch500g renkött i bitar3-4 lökarVattenLagerbladVitpepparkornTimjanSaltPaprikapulver2 morötter (grovrivna)2 persiljerötter eller rotselleri (grovrivna)ÄttikaFinhacka löken och stek den, tillsätt köttet låt det steka med löken litet och häll på vatten så att det täcker köttet. 500g renkött
6-8 hg grytbitar av renkött. 1 bit rotselleri. Gör i ordning marinaden. Skär därefter köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem i marinaden i 1-2 timmar i kylskåp