Originalreceptet använder svinblodoch späck men det uteslöt jag och använde renblod istället. Kommentera eller gå in på Sustainableliving på Facebook för kontakt
Men förstod väl redan innan att det inte skulle gå att få tag i rökt renkött i vår lilla stad, som jag dessutom tror helt saknar gårdsbutik för kött - ja då inte med "närodlad" ren
Rökt renköttoch gurpi (renfärs som kryddas och lindas in i renens bukhinna (. Vi har haft en helt fantastisk påskvecka där med mat, vin, bastu, skoterfärder, pimpelfiske, grillning, solning och avslutade med en pimpeltävling
Deglacera ( skölj) stekpannan med vinetoch konjaken och tillsätt fonden samt sockret, låt småputtra och smaka av allt eftersom, det kan hända att du behöver tillsätta lite vatten under tiden såsen puttrar i pannan, till sist monterar du i en smörklick och såsen är färdig att serveras, några enbär behöver du inte tillsätta i såsen eftersom du stekte de enbärskryddade fileerna i den samma pannan du just deglacerat för att ta till vara dessa smaker
Köpte även med mig ett par ostar hem, lite rökt renköttoch honung med maskros. Om man står och kollar på ost så finns där vintips, kollar man på kött finns där vintips, men jag såg aldrig någonstans någonting om öl