Började vårens renköttsresa med att göra köttbullar på renfärs. Originalreceptet innehåller enbär men jag tog bort dessa när jag gjorde köttbullarna på ren då jag ville känna smaken av renkött
På nätet hittade jag i princip bara ett recept och i det ingick det både viltfond och lingon. Jag blandade björn- och renkött för att jag inte hade så mycket björnkött
Jag älskar renkött och framförallt souvas. Strö över gratängen och servera med lite lingonsalsa. Suovas, samiska för liten rök”, är saltat och lättrökt renkött
Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
Vi är rätt förundrade över hur exotiskt alla verkar tycka renkött är här på västkusten. Addera en god och syrlig sky på lingon (recept härifrån) på tallriken och lyckan är gjord