Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det. Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det
Mixa ihop enbär, salt, peppar, ströbröd, grädde och mjölk och låt stå och svälla i några minuter. Jag blandade björn- och renkött för att jag inte hade så mycket björnkött
Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
Nu går det inte mig veterligen att få tag i färskt renkött i mina hemtrakter men det frysta var ok också även om jag inte kan säga att jag tycker att ren är godare än tex nötkött
På lördagskvällen bjöd vi över grannarna för att fira en nybliven magister och smaka på renköttet. Köpte 15 kilo renkött av en same på Clas Ohlsonparkeringen i Sundsvall i fredags. 5-6 torkade enbär. 5-6 torkade enbär
Hjortkött är naturligt magert liksom renkött och älg och utan insprängt fett så kan ni tänka er att det BORDE vara svårt att få köttet både mört och saftigt
Lägg lök, rosmarin och enbär i en stekpanna och fräs allt i någon minut på medelstark värme. ca 800 g eller 500 g benfritt renkött. 2 msk krossade enbär