Men förstod väl redan innan att det inte skulle gå att få tag i rökt renkött i vår lilla stad, som jag dessutom tror helt saknar gårdsbutik för kött - ja då inte med "närodlad" ren
Arrangera tårtan med varsitt lager av fyllning, täck tårtan med ett tunt täcke av turkisk yoghurt och dekorera med sallad runt kanterna samt toppa med kräftstjärtar, rödlök, rökt skinka, renkött och en god bit ost
Bouchéer fyllda med rökt renkött och palsternackmos. Tag fram "tunnbrödscigarrena" ur kylen och skiva upp dem i lagom stora munsbitar, lägg dem på fat med skurna sidan uppåt och lägg på en liten klick med sikrom och avsluta med en dillkvist på toppen
Skär renköttet i mindre tärningar och finhacka löken och hacka i önskad mängd dill, blanda ihop allt och smaka av och servera på en kavringskiva eller annat mörkt favoritbröd och toppa med en dillkvist
1/2 gul lök 2 burkar hela tomater 5 dl grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 1 dl crème fraiche 1 tsk socker salt peppar cirka 100 g varmrökt röding cirka 2 dl gräddfilsdipp dill & gräslök Skala och skär löken i bitar och mixa tillsammans med burktomater och grönsaksbuljong. Lite smör 4 mjuka tunnbröd 2 dl strimlad sallad av valfri sort 150 g rökt renstek i tunna skivor 8 gula paprikaringar svartpeppar 2 dl libanesisk matyoghurt (Milko har färdig) eller 2 dl matyoghurt + 1 msk mynta + 1 pressad vitlöksklyfta Bred smör på tunnbröden, lägg på strimlad sallad, renkött och sist paprikan
Rökt renkött eller hamburgerkött. Mosa äggen, blanda dem med dill eller gräslök och gräddfil. Fyll ev ringarna med kapris eller sätt i en liten dillkvist