Jag använde även en av Daniels starköl istället för lättöl eller buljong för det fanns i kylen. Torkat och lättrökt renkött med västerbottensost och lingon
högrev, älg eller renkött, gärna med ben. Lägg kött, en skalad och delad gul lök, skalad palsternacka, kryddorna ( gärna i en tekula) och buljongtärningarna i en rymlig gryta
Men förstod väl redan innan att det inte skulle gå att få tag i rökt renkött i vår lilla stad, som jag dessutom tror helt saknar gårdsbutik för kött - ja då inte med "närodlad" ren
Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
Dock med renkött istället för nöt. Strö över mjölet och häll ned buljongen (uppvärmd) i omgångar. 3+Kalopsca 1 kg bogstek av ren (kan bytas ut mot en passande bit nötkött)3 msk vetemjöl5 dl buljong2-3 morötter2 gula lökarsalt och vitpepparSkär köttet i ganska stora grytbitar. 5 dl buljong
Renköttet är väldigt nordiskt och likaså är smörstekta kantareller en klassiker. Fräs kött och lök i smör eller olja tills köttet är igenom och tillsätt sedan grädde och buljong
Hjortkött är naturligt magert liksom renkött och älg och utan insprängt fett så kan ni tänka er att det BORDE vara svårt att få köttet både mört och saftigt