Bland annat kommer vi att gå på Julmarknaden i Gamla Stan, där är det alltid så mysigt att handla, rökt renhjärta och Forbondekorv brukar jag köpa med till julen härnere
Som första rätt valde både Anne och HC deras kvällens tips som var stekt levain med norsk och svensk getost varav den norska var en brunost och Kevin valde hällstekt renhjärta som serverades med krasse, fänkål, senap och stekt råg
renhjärta är måsten från Jämtland att ta med till Skåne i jul. I tisdags skrev Aftonbladet en stor artikel, du kan läsa här, om hur vi luras köpa t ex odlade bär och mat tillverkad i tyska fabriker under etiketten Svenskt mathantverk AB på julmarknader och mässor över hela landet
På andra stationen finns kallskuret i form av pastejer, patéer, lufttorkad skinka, korvar, julskinka, renhjärta, rödbetssallad, potatissallad och många andra tillbehör
Jag köpte med lite julskinka och rökt renhjärta hemifrån och i morgon blir det till att göra rödkål. Jultallrik från en av våra tidigare jular i Alanya
50 gram rökt renhjärta , eller stek. 1. Rör ihop ingredienserna till fyllning 1 till en smidig smet. 2. Blanda allt till fyllning 2 till en smidig smet
Menyn är till skillnad från Gastrologik förutbestämd och består av några mindre rätter (bl a kycklingleverterrin, bakat ägg med jordärtskocka, kebab på renhjärta 125 kr-165 kr), större rätter (bl a rotistekt lammbringa, svensk ko med brytbönor och blåmögelost 215 kr/495 kr för två) samt ost och desserter som avslutning (bl a Bocke-Pärs getost, kalvdans med hjortron, 85 kr/65 kr)