Renfile rödvin recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Häll rödvinet i pannan där du stekt renfilen och låt det små-puttra i en liten stund. Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Renfilé från Nittedal

Renfilé från Nittedal

Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. 1 dl rödvin. Stek renfilen i pannan 2 minuter per sida, salta dem ytterst lätt, tag dem upp och lägg i folie för ett par minuter, eller just så länge som det tar för dig att montera allt det andra färdigt på tallrikarna. 1 dl rödvin

Plankstek med renfilé

Rödvinssås med chipotle. Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotle-chili och timjan
Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvin och buljongen. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade

Rendjursfilé på mitt vis

Anette Merete Langeland med rätten Anettes Fjellrosa, Jan Ivar Nykvist, Butikschef på Mathallens butik Stangeriet med rätten Lihkku Beivvin, och jag som Kökschef från den Finländska Ambassaden i Oslo med rätten smördegsinbakad renfile, rotsakspytt och rödvinssås
Provlagar inför helgens middag

Provlagar inför helgens middag

Låt vila under tiden du plockar ihop salladen, dukar fram bbq-såsen, en vitlökssås och fyller glasen med mustigt rödvin
Höstlig prakt!

Höstlig prakt!

Tag 6 st tomater, lagom till 4 portioner, lägg dem i en kastrull samman med 3 dl vatten, 1 dl rödvin, 1 tsk salt, 1 tsk finskuren färsk basilika, några kvistar färsk timjam och några varv ur peppar-kvarnen, låt koka tills tomaterna spricker i skalet och nästan kokat sönder, mixa allting i mixer och sila soppan. 1 dl rödvin

Viltfilé med rönnbärssås

2-3 dl rödvin. Lägg filéerna i en trång form med lök och enbär, häll på vinet. Täck över och ställ kallt, minst ett par timmar, gärna längre