Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Tillsätt vin, vatten, koncentrerad fond och russin. Lättgjorda tilltugg till välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Det är vinet är utmärkt sällskap till en renfilé eller älgstek med krämiga eller syrliga tillbehör eller prova servera det till en lättrimmad ugnstekt torksrygg med rödvinssåsoch du har en magisk smak ochvinkombination
En liknande brukar jag göra med lamm också men då kompletterar jag ibland med vinoch citron. Jag laddar inför kvällens lyxmiddag när vi ska prova ett vin, vinnörd som jag ska bli
Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvinoch buljongen. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade
Skiva renfilen i lagom tunna skivor och fördela skivorna jämt på varje tallrik och frappera med en klick av såsen över, servera allting tillsammans med potatisen och rotsakerna
Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotle-chili och timjan. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med vitlöksklyftan och buljongtärningen