Renfile och vin recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Blåbärssås2 rödlökar 75 cl rött vin 5 kvistar timjan 2 dl blåbär 1 l kalvfond 2 msk mörk maizena 1 tsk salt svartpeppar (efter smak) ca 50 g smör
Potatisterrin

Potatisterrin

Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile. Vi brukar servera ett vin med Syrah druvan till
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Till dig och din familj hade jag grillat min ”Paradrätt” Reversed renfile med rödvinssås med lingon och blåbär
Långpannebröd och renfile i marinad

Långpannebröd och renfile i marinad

En liknande brukar jag göra med lamm också men då kompletterar jag ibland med vinoch citron. Jag laddar inför kvällens lyxmiddag när vi ska prova ett vin, vinnörd som jag ska bli
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvinoch buljongen. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade

Plankstek med renfilé

Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotle-chili och timjan. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med vitlöksklyftan och buljongtärningen
Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka

Mamma och jag lagade middag och jag stod för förrätten medans hon gjorde varmrätten. Till det drack vi vinernasvin Amarone
Med Yalumba på Pubologi

Med Yalumba på Pubologi

Ett mousserande vin med läcker frukt av gråpäron och citrus samt fin mineralkaraktär och syra som tillsammans klingar ut i en läcker eftersmak