Renfile lök recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Snabbpicklad lök och vinbär

Snabbpicklad lök och vinbär

Jag väljer schalottenlök till den här snabba inläggningen som är mycket god att servera till kött av olika slag, eller fågel
Renmaki med lingonsriracha – sushi på norrländska

Renmaki med lingonsriracha – sushi på norrländska

Hacka löken och habaneron fint. Skär gräslöken fint. Avsluta med lite gräslök och rulla sedan ihop. 225 g lingon 1/2 habanero (urkärnad) 1 schalottenlök 1/2 dl sriracha (Rooster) 1 msk socker 1/2 dl vatten 1/2 msk smör salt och peppar Gari på rödbeta (Picklad rödbeta). fint parerad renstek) 1 dl kinesisk soya valfritt (3 msk mirin) 1 gurka 1 röd paprika 100 g philadelphiaost (naturell) gräslök Gör så här. 1 225 g lingon 1/2 habanero (urkärnad) 1 schalottenlök 1/2 dl sriracha (Rooster) 1 msk socker 1/2 dl vatten 1/2 msk smör salt och peppar Gari på rödbeta (Picklad rödbeta). fint parerad renstek) 1 dl kinesisk soya valfritt (3 msk mirin) 1 gurka 1 röd paprika 100 g philadelphiaost (naturell) gräslök Gör så här
Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen

Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen

Den var fylld med hemgjord tomatsås, renfile, knaperstekt bacon, rödlök, gula kantareller och västerbottensost och utklickade duttar med pepparrotsost (färskost)
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Renfilé från Nittedal

Renfilé från Nittedal

Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. Stek renfilen i pannan 2 minuter per sida, salta dem ytterst lätt, tag dem upp och lägg i folie för ett par minuter, eller just så länge som det tar för dig att montera allt det andra färdigt på tallrikarna. Allt det köttrens, fiskrens, hönsrens eller skaldjursrens du tänkt låta gå i soporna tar du givetvis vara på, lägger det i en kastrull och fyller vatten just så att det täcker, nämnas bör att självklart kokas, kött, fisk, skaldjur och höns skilt för sig, sedan lägger du i allt av skalrester från lökar, morötter, andra rötter och grönsaker i kastrullen, kokar detta i minst 2 timmar, silar och fryser ned eller använder dig av det direkt

Plankstek med renfilé

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med vitlöksklyftan och buljongtärningen
Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvin och buljongen. Svamp - Fräs svampen i smör (använder du färsk svamp skall svampen fräsa tills all vätska dunstat bort), krydda med salt, peppar och finhackad lök

Rendjursfilé på mitt vis

Anette Merete Langeland med rätten Anettes Fjellrosa, Jan Ivar Nykvist, Butikschef på Mathallens butik Stangeriet med rätten Lihkku Beivvin, och jag som Kökschef från den Finländska Ambassaden i Oslo med rätten smördegsinbakad renfile, rotsakspytt och rödvinssås
Provlagar inför helgens middag

Provlagar inför helgens middag

Finhacka en gul lök och fyra vitlöksklyftor. Låt vila under tiden du plockar ihop salladen, dukar fram bbq-såsen, en vitlökssås och fyller glasen med mustigt rödvin