Renfilé recept

12 Spara
Potatisterrin

Potatisterrin

1 msk hackad timjan. 1 msk hackad timjan. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin. Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile
11 Spara
Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka6 port400 g skivad rökt lax1 finhackad avocado0,5 dl finhackad schalottenlök1 dl finhackad salladslök2 msk pressad citronjuice2 msk majonnäs0,5 tsk salt2 krm svartpepparMiniråraka. 400 g skivad rökt lax
0 Spara
Med Yalumba på Pubologi

Med Yalumba på Pubologi

Renfilé med rostad och torkad blomkål. Som krona på verket serverades avslutningsvis en renfilé med rostad, torkad blomkål, kejsarhatt (svamp av typ skivling) och en smörad buljong
5 Spara

Renfilé med gräddstuvade toppmurklor & mandelpotatispuré med västerbottensost

Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. torkade toppmurklor alt annan svamp. Blötlägg den torkade svampen i ca 3 timmar, krama ur vattnet och fräs toppmurklorna och schalottenlöken i 1 msk smör så att all vätska kokar in. Vispa i 2 msk smör samt ½ dl grädde, 1 dl mjölk, blanda i den rivna osten och smaka av med salt. Stek i en stekpanna med 1 msk smör, ca 2-4 minuter på medelhög temperatur på varje sida beroende på tjocklek. Vispa i 1 msk smör samt smaka av med 1 msk cognac
1 Spara

Borgaknytet

Skär den putsade oxfiléen i 4 jämnstora bitar. Banka ut till lövbiffstjocklek. Strimla renfilen och riv osten
0 Spara

När är köttet klart?

Renfilé. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart
0 Spara

Aartsy

Imponerar stort gör renfilén som serveras på en bädd av tärnade rotsaker och rentunga. Öster om Renstiernas kan förefalla vara en lång väg att gå, men där finns numera en del matställen som lockar
0 Spara

Ren Slashing

Färsk renfilé. torkat renkött. Mal köttet & det torkade köttet i en köttkvarn. Blanda upp med Cognac, Dijon, ketchup, en äggula, enbär, en dash olivolja, salt & peppar, ½ hackad gul lök
Sökförslag och sidor