Renfilé recept

Enbärsdoftande renfilé

Enbärsdoftande renfilé

Bryn smöret i stekpanna, lägg ner renfilén och bryn runt om. 4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. 600-900 g renfilé
Renfilé på kronärtskocksbotten med murkelstuvning

Renfilé på kronärtskocksbotten med murkelstuvning

1½ kg renfilé. Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

beräkna 150-200 gram kött per person så totalt 400-800 gram renfilé. 400-800 gram renfilé. Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Potatisknyten med getost

Potatisknyten med getost

Tina filodegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök
Potatisterrin

Potatisterrin

Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen

Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen

Det var verkligen inte lätt att enas om vinnarna i den här tävlingen. Så många goda förslag som tävlade med kombinationer vi aldrig ens tänkt på

Nytt år, nya baciller

Det bjöds på en riktigt god förrät (toast skagen), en pangmiddag som bara smälte i munnen (grillad renfilé med grillad sparris, grönsallad, rödvinssås och potatisgratäng) och avslutades med en söt men lätt efterrätt (vaniljpannacotta med hallon och blåbär)
Snabbpicklad lök och vinbär

Snabbpicklad lök och vinbär

Den är en viktig del av renfilén till festliga tillfällen som du sett här på Katinkas Kitchen tidigare och som var vår nyårsmiddag