renbog eller annat framdelskött. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt svartrötterna samt lite mer smör, stek svartrötterna på svag värme tills de är mjuka
Huvudingrediens i min pytt blev en bit rökt renbog från Bruksvallarna’s Rökeri. Som extra piff på min Norrlandspytt, tog jag några skivor Västerbottenssmör
Bryn renbogs rullen i stekpannan med lite smör tills den fått en vackert gyllene färg. -Löken bryner du nu i stekpanna med ytterst lite smör eller olja tills den blir mörkbrun men inte bränd
Du kan också välja fryst renbog, renstek eller nötkött och skära det fryst i tunna skivor (skav). Halvtina renskaven och bryn det i lite smör i en stekpanna
Låt köttet vila, och bryn det i klarat smör precis före servering. smör. 2 st renbogar. Bena ur och putsa bogarna till rena köttbitar fria från senor och hinnor