Men kvantiteterna i receptet jag hittade stämmer mer överens med tanken om "bra att ha om det blir missväxt" än dagens, i jämförelse, lite mera mesiga recept med ett kilo gurka i taget
Lägg dem i en ren glasburk. Den som är det allra minsta förtjust i inlagd gurka och pickles bör genast bege sig ut i grönsakslandet eller till torget och samla på sig grönsaker i stora lass
Ta upp gurkan och låt den rinna av på en ren handduk. 3 l skivade gurkor (slang- eller Västeråsgurka). Lägg den skivade gurkan i salt vatten över natten
Skrubba gurkan ren och skiva den tunt. Ättiksgurkan är en klassiker i mitt nordiska kök och för absolut bästa resultat, ska man använda den lilla knubbiga västeråsgurkan
Ren lyx på en leverpastejsmörgås. Här kommer ett recept på världens godaste ättiksgurkor. Receptet är från min gammelmormor och det recept som gör gurkorna allra godast