RenéeVoltaire resturangen i Stockholm inspirerar mig varje gång jag är där till att vilja äta nyttigare, jag älskar all den sortens mat och önskar jag han laga liknande mat till varje måltid
Idag så möter vi RenéeVoltaire som jag hade förmånen att få byta några ord med. Renée gillar att laga mat, planera vilken restaurang eller marknad hon ska besöka när hon är ute och reser
RenéeVoltaire. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tomatsås. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen
RenéeVoltaire. Renées goda bröd. Blev så baksugen på att göra lite matbröd. Tyvärr så hade jag ingen jäst hemma, men det finns faktiskt massor av gott bröd man kan baka utan jäst och här ett sånt bröd
2 tsk örtsalt med ramslök - RenéeVoltaire. 2 tsk örtsalt med ramslök - RenéeVoltaire. Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk
1 kg svensk fläskytterfilé1½ tsk salt1½ tsk vitlökspeppar½ kruka persiljasmör/olja/ghi till att bryna filén i600 g skalad potatis400 g skalade palsternackorvatten + 1 msk RenéeVoltaires lantbuljongpulver½ - 1 dl av kokvattnet1½ dl valfri gräddesalt, vitpeppar från kvarn1 morot1 palsternacka1 persiljerot1 gul lök1 vitlöksklyftanågra kvistar persilja2 dl vatten3 dl rött vin2 msk kalvfondskyn som bildas av köttet, ca 3/4 dl1 dl grädde(1 tsk lingonpulver)smör/olja/ghi till bryningvalfri redning, t ex maizenaredning eller arrowrootBind upp filén med bommullssnöre till jämn och fin form
2 dl ljus quinoa4 dl vatten1½ tsk RenéeVoltaires lantbuljongpulver med citrongräs och chili3 stora tomater1 rejäl knippa marockansk mynta1 rejäl knippa persilja½ röd lökrivet skal och saft av 1 lime, ca ½ dl saft½ dl fin jungfruolivolja1 vitlöksklyftaHimalayasalt och rikligt med svartpeppar från kvarnSkölj quinoan grundligt i ljummet vatten
En lösning är att tillsätta yoghurt eller mjölk i smoothien (eller havremjölk, mandelmjölk mm), eller blanda ner avokado, nötter, eller proteinpulver (exempelvis från RenéeVoltaire)
Hittade kalkonbröst som var nedsatta till 30 kr sedan fick det som fanns diktera resten av ingredienserna, receptet är något av en kombo av ett gammalt RenéeVoltaire recept från Systrarna Voltaires mat och en rätt min kompis mamma bjöd mig på, båda var kycklingrecept